Κοινωνία Δευτέρα 4/01/2021, 18:41
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Ο εμβολιασμός εξελίσσεται κανονικά και προγραμματισμένα

INTIME

Η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, τόνισε ότι «ο εμβολιασμός εξελίσσεται κανονικά και προγραμματισμένα» και πως «η αποδοχή έχει υπερνικήσει την αρχική διστακτικότητα».

Ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι σήμερα έγιναν 5.655 εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα και έως σήμερα στην Ελλάδα έχουν γίνει συνολικά 9.528 εμβολιασμοί. Ανέφερε, επίσης, ότι σήμερα έφτασαν επιπλέον 83.500 εμβόλια της Pfizer και πως στις αποθήκες υπάρχει απόθεμα 152.580 δόσεων.

«Με βάση τον πληθυσμό μας έχουμε πετύχει εμβολιασμό που μας κατατάσσει στο μέσο όρο των χωρών της ΕΕ», είπε, σημειώνοντας ότι «για τα νοσοκομεία είχαμε ανακοινώσει ότι ο εμβολιασμός θα γίνει σε τρεις φάσεις».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «μέχρι τις 20 Ιανουαρίου αναμένουμε να έχουν εμβολιαστεί 120.000 άτομα», δηλαδή και οι γιατροί των ιδιωτικών δομών, ενώ έως το τέλος του μήνα εκτίμησε ότι θα έχουν εμβολιαστεί 220.000 άτομα, λαμβάνοντας υπόψη ότι θα έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί των ατόμων άνω των 85 ετών.

Η κ. Θεοδωρίδου δήλωσε ότι «υπάρχει ελπίδα ότι οι αριθμοί που μας γέμισαν θλίψη και απελπισία θα υποχωρήσουν βαθμιαία», ενώ υπογράμμισε πως «οι λόγοι που οδήγησαν στην ταχεία παραγωγή των εμβολίων ήταν η εξέλιξη της βιοτεχνολογίας, η εμπειρία που υπάρχει, η συνεργασία των επιστημονικών κέντρων, η χρηματοδότηση για την παρασκευή των εμβολίων και ο μεγάλος αριθμός των εθελοντών».

«Δεν μας ανησυχεί το στέλεχος του μεταλλαγμένου ιού», δήλωσε η κ. Θεοδωρίδου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News