Κοινωνία Δευτέρα 4/01/2021, 11:03
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο τραπέζι τα δεδομένα για το άνοιγμα των σχολείων

Στο τραπέζι τα δεδομένα για το άνοιγμα των σχολείων

Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επανεξετάσουν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη που θα έχουν τα μέλη της επιτροπής των ειδικών με στόχο την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή είχε συνεδριάσει την προηγούμενη Τρίτη χωρίς να καταλήξει σε τελική απόφαση για την ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στα θρανία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έχει εξαγγείλει το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου, σημειώνονταςπως οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας την τρέχουσα εβδομάδα, έχει να κάνει με την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία τη συγκεκριμένη ημέρα.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Αθανάσιος Τσάκρης ανέφερε πως «θα συζητηθεί εκτενώς η όλη κατάσταση στις συσκέψεις της επιτροπής, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αν δηλαδή συνεχίζεται η επιβράδυνση του επιδημικού κύματος και αν υπάρχουν εστίες αναζωπύρωσης των κρουσμάτων». Όπως σημείωσε ο ίδιος, ο ρυθμός της μεταδοτικότητας είχε μειωθεί αλλά πρέπει να εξεταστεί ξανά.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News