Κοινωνία Κυριακή 29/01/2023, 09:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγετός στα ηπειρωτικά το πρωί, άγγιξε τους -8 βαθμούς η θερμοκρασία

Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα για τη χιονοκάλυψη στην Ελλάδα στις 26 Ιανουαρίου δείχνουν ότι περίπου το 12% της χερσαίας έκτασης της χώρας

Παγετός στα ηπειρωτικά το πρωί, άγγιξε τους -8 βαθμούς η θερμοκρασία

Παγετός σημειώθηκε στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά της χώρας τις πρωινές ώρες της Κυριακής, με τον υδράργυρο να πέφτει έως τους -8°C.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Σέλι (-8,3), Άγιο Παύλο Ημαθίας (-5,9), Βαρικό Φλώρινας (-4,6), Κλεισούρα Καστοριάς (-4,5) και Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης (-3,9 βαθμοί).

Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα για τη χιονοκάλυψη στην Ελλάδα στις 26 Ιανουαρίου δείχνουν ότι περίπου το 12% της χερσαίας έκτασης της χώρας καλύπτεται με χιόνι, κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό χιονοκάλυψης πλησίασε τον μέσο όρο της περιόδου 2004-2022 για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου. 

Τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δείχνουν ότι η χιονοκάλυψη θα διατηρηθεί στα ίδια ή και λίγο ακόμη υψηλότερα επίπεδα, τουλάχιστον μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Η χαμηλή θερμοκρασία θα ευνοήσει τις τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News