Κοινωνία Κυριακή 3/01/2021, 19:57
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέσω του gov.gr οι ψηφιακές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής

Μέσω του gov.gr οι ψηφιακές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής

Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση των υφιστάμενων ψηφιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αυτό εν ολίγοις σημαίνει ότι οι περίπου 170 ψηφιακές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής είναι πλέον διαθέσιμες και μέσα από την πύλη gov.gr.

«Επενδύουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας με στόχο την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, προτού προσθέσει τα εξής:

«Η Περιφέρεια αξιοποιώντας την υφιστάμενη τεχνολογική και ψηφιακή υποδομή της, προχώρησε στο επόμενο αναπτυξιακό βήμα, που είναι ο εμπλουτισμός του ψηφιακού οπλοστασίου της. Προσφέρουμε νέες υπηρεσίες και χτίζουμε νέες συνεργασίες, με στόχο να φέρνουμε με ένα κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή, του κινητού ή του τάμπλετ, την Περιφέρεια Αττικής μέσα στο σπίτι και την επιχείρηση του κάθε πολίτη».

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μαρία Κουρή, υπογράμμισε ότι η ενσωμάτωση των ψηφιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής στο gov.gr αποτελεί το πρώτο βήμα μιας σειράς δράσεων για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, η Περιφέρεια Αττικής ενεργοποίησε 23 νέες ψηφιακές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού ανεβάζοντας τον αριθμό των υφιστάμενων ψηφιακών υπηρεσιών στις 193. Ο αριθμός των ψηφιακά παρεχόμενων υπηρεσιών εκτιμάται ότι θα ανέλθει στις 220 έως το τέλος Ιανουαρίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News