Κοινωνία Κυριακή 3/01/2021, 14:26
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Πρόστιμα και συλλήψεις για κορωνο-πάρτι και παράνομες συναθροίσεις

φωτ. intime

Εντατικούς ελέγχους σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια πραγματοποιούν οι υπηρεσίες της ελληνικής αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στη Θεσσαλονίκη, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 31χρονης και την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ, για τη διοργάνωση κορωνοπάρτι. Στο σπίτι της 31χρονης, στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, είχαν μαζευτεί 11 άτομα, οι οποίοι, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, τράπηκαν σε φυγή.

Χθες, Σάββατο 2 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 65.301 έλεγχοι, από τους οποίους οι 12.724 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.279 παραβάσεις και 40 συλλήψεις, ως ακολούθως:

  • 956 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των300 ευρώ,
  • 292 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 285 πρόστιμα 300 ευρώ και 7 των 150 ευρώ
  • 31 παραβάσεις και 40 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, υποχρέωση παρουσίαση πελατών μόνο με ραντεβού –clickaway κ.ά.).

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 2 ατόμων σε οίκο ανοχής στην Αττική και την επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο.

Στη Στερεά Ελλάδα, συνελήφθη και επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ σε υπεύθυνο ταβέρνας που λειτουργούσε παράνομα. Παράλληλα, επιβλήθηκε 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ.

Στo Νότιο Αιγαίο, σύλληψη ιδιοκτήτη και προσωρινά υπευθύνου, επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας σε καφετέρια.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις,

Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία.

Στην Αττική, σύλληψη και από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 4 διοργανωτές ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε συνολικά 17 άτομα που συμμετείχαν στις συναθροίσεις.

Στην Κρήτη, συνελήφθησαν 19 άτομα και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα γιατί συμμετείχαν σε ιδιωτική συνάθροιση εντός επιχείρησης, ενώ 13 από τα 19 άτομα κατηγορούνται και για παράνομο τυχερό παίγνιο. Επιπρόσθετα επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον υπεύθυνο – διαχειριστή και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας.

Στο Νότιο Αιγαίο, συνελήφθησαν 8 άτομα για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστος, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News