Πολιτική Τετάρτη 11/01/2023, 13:04
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Γλυπτά του Παρθενώνα: Θα επιστρέψουν αλλά όχι άμεσα

Μητσοτάκης για Γλυπτά του Παρθενώνα: Θα επιστρέψουν αλλά όχι άμεσα

Στη «συστηματική και αθόρυβη προσπάθεια να πετύχουμε τον εθνικό στόχο της επανένωσης» των Γλυπτών του Παρθενώνα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη μηνιαία συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, δεν αναμένονται άμεσα αποτελέσματα, αλλά έχουν γίνει συστηματικές κινήσεις για την επιστροφή των Μαρμάρων.

«Εφόσον ο λαός θα μας εμπιστευτεί ξανά, πιστεύω ότι αυτόν τον στόχο θα μπορέσουμε να τον πετύχουμε με απόλυτο σεβασμό στις προφανείς “κόκκινες” γραμμές που έχουν θέσει όλες οι κυβερνήσεις, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να πετύχουμε αυτό που όλοι επιδιώκουμε, που δεν μπορεί να είναι άλλο όχι μόνο εμείς οι Έλληνες αλλά και οι επισκέπτες να βλέπουμε και να απολαμβάνουμε αυτό το μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς στο φυσικό του χώρο, το Μουσείο της Ακρόπολης στη σκιά του ιερού βράχου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα επιστρέφουμε μέρισμα ανάπτυξης σε όσους το έχουν ανάγκη»

Ο πρωθυπουργός και η ΠτΔ μίλησαν επίσης για το θέμα της οικονομίας και του προϋπολογισμού για το 2023.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «το 2023 είναι εκλογική χρονιά αλλά η κυβέρνηση δεν θα ενδώσει στις σειρήνες του λαϊκισμού και να ξεφύγει από τον ψηφισμένο προϋπολογισμό που προβλέπει πλεόνασμα το 2023 προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας»

«Εμείς θα πορευόμαστε με τη σύνεση και τη σοβαρότητα που οι καιροί απαιτούν. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι έχουμε την δυνατότητα από την υπεραπόδοση της οικονομία να επιστρέφουμε ένα δίκαιο μέρισμα ανάπτυξης προς τις κοινωνικές δυνάμεις που το έχουν ανάγκη και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε μέχρι τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι «παρά τις συνεχιζόμενες αντιξοότητες – ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται – γίνεται κάθε προσπάθεια στην οικονομία να βοηθηθούν οι ευάλωτοι που καλούνται να καταβάλουν το πιο βαρύ τίμημα».

«Από εκεί και πέρα, με τα πιο πρόσφατα γεγονότα στη Βραζιλία που ευτυχώς δεν είχαν κακή κατάληξη είδαμε κάτι που είναι γνωστό ότι οι σύγχρονες φιλελεύθερες δημοκρατίες είναι μια κατάκτηση που χρειάζεται συνεχή επαγρύπνηση, τίποτα δεν είναι δεδομένο και γι’ αυτό μια ισχυρή οικονομία, η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και η αρμονική λειτουργία των θεσμών είναι συστατικά στοιχεία». είναι μια κατάκτηση που χρειάζεται συνεχή επαγρύπνηση και γι’ αυτό μια ισχυρή κοινωνία και η αρμονική λειτουργία των θεσμών είναι συστατικά στοιχεία», σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News