Πολιτική Δευτέρα 9/01/2023, 14:30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα για τον Θέμη Χειμάρα

Έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα για τον Θέμη Χειμάρα

Προκαταρκτική έρευνα για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Θέμη Χειμάρα, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα λόγω καταγγελιών για παραβιάσεις του ασυμβίβαστου των βουλευτών, διενεργεί ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης.

Ο οικονομικός εισαγγελέας διερευνά ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων, όπως εκείνα της απιστίας ή άλλων που διώκονται αυτεπάγγελτα, ενώ έχει ζητήσει να ελεγχθούν οι συμβάσεις εταιρειών στις οποίες μετείχε ο πρώην βουλευτής και είχαν δηλωθεί στο πόθεν έσχες που είχε υποβάλει ο παραιτηθείς βουλευτής.

Πρόκειται για εταιρείες όπως οι Energy Network, Ενεργειακή Κεντρικής Ελλάδος και Nextshop, στις οποίες φέρεται να συμμετείχε ο πρώην βουλευτής.

Ο οικονομικός εισαγγελέας ερευνά επί της ουσίας αν έχουν προκύψει παραβάσεις του άρθρου 57 του Συντάγματος που θεμελιώνει ασυμβίβαστα για τους βουλευτές σε σχέση με συμβάσεις με το δημόσιο η φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θέμης Χειμάρας παραιτήθηκε από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή δημοσίευμα το οποίο ανέφερε ότι ο ίδιος λάμβανε μέσω εταιρείας του αναθέσεις από το Δημόσιο.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Χειμάρας ανέφερε πως «έφερε σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετεί» εξαιτίας των ζητημάτων που αναδείχθηκαν τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική του δραστηριότητα.  

«Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους», επισημαίνει ο ίδιος. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News