Πολιτική Πέμπτη 29/12/2022, 16:02
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ενισχύσαμε την αποτρεπτική μας δυνατότητα και δεν αισθανόμαστε απειλή από κανέναν

Κυρ. Μητσοτάκης: Ενισχύσαμε την αποτρεπτική μας δυνατότητα και δεν αισθανόμαστε απειλή από κανέναν

Την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στα Χανιά, επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου επιθεώρησε αεροσκάφη τύπου VIPER και F-16 και ενημερώθηκε για την αποστολή, την οργάνωση και ετοιμότητα της Πτέρυγας, καθώς και την αναβάθμιση των αεροσκαφών και τη μεγαλύτερη ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Είναι μία σημαντική αναβάθμιση για την Πολεμική Αεροπορία, πολύ σημαντικό πρόγραμμα το οποίο σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες επενδύσεις που έχουμε κάνει, νομίζω ότι μας δίνουν πια μία μακροχρόνια σιγουριά ότι έχουμε ενισχύσει την αποτρεπτική μας δυνατότητα σε τέτοιο βαθμό που να μην αισθανόμαστε απειλή από κανέναν», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κυρ. Μητσοτάκης: Ενισχύσαμε την αποτρεπτική μας δυνατότητα και δεν αισθανόμαστε απειλή από κανέναν-1

Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία στους πιλότους, αλλά και στο προσωπικό που χειρίζεται τα αεροσκάφη: «Και βέβαια να τονίσω και το γεγονός ότι δεν είναι μόνο τα αεροσκάφη αλλά είναι και οι χειριστές και οι τεχνικοί που τα κρατάνε στον αέρα. Και γι΄ αυτό και επιμένω ότι όσο κι αν στηρίζουμε από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου τις υποδομές, άλλο τόσο μπορεί να στηρίζουμε και τους ανθρώπους. Νομίζω ότι το γνωρίζετε καλά».

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την 343 Μοίρα, όπου τον υποδέχτηκαν οι πιλότοι και του προσέφεραν αναμνηστικά δώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με το προσωπικό και αντάλλαξε ευχές ενόψει της νέας χρονιάς, ευχαριστώντας για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει.

Σημειώνεται ότι τον πρωθυπουργό συνόδευε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News