Πολιτική Πέμπτη 29/12/2022, 09:19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της επιλογής Τσαπανίδου

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της επιλογής Τσαπανίδου

Μέσα στον Δεκέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε πάνω από μία φορά με την Πόπη Τσαπανίδου προκειμένου να συζητήσουν την πιθανότητα να αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοσιογράφος είδε την πρόταση από την αρχή πολύ θετικά και είπε το τελικό «ναι» μέσα στις γιορτές. Είχε ενημερώσει τον τηλεοπτικό σταθμό Open, στον οποίο εργαζόταν, και χθες ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας μαζί του. Ηταν βούληση του Αλέξη Τσίπρα τη «βιτρίνα» του ΣΥΡΙΖΑ να την αναθέσει σε ένα μη μέλος του κόμματος, σηματοδοτώντας τη διεύρυνση που επιθυμεί. Και η εμπειρία με τα μίντια ήταν ένα από τα κριτήρια που μέτρησαν στην επιλογή της κ. Τσαπανίδου. Ο πρόεδρος συζήτησε όλες τις λεπτομέρειες με τον Νάσο Ηλιόπουλο και την Πόπη Τσαπανίδου χθες στο γραφείο του. Ο τέως εκπρόσωπος, εκτός από υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας όπου ήταν γνωστό από το καλοκαίρι πως θα κατέβει, θα είναι και υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας. Για την κ. Τσαπανίδου με ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Η Πόπη, εξαιρετική δημοσιογράφος, σύγχρονη γυναίκα και μητέρα, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στον κοινό μας αγώνα».

Δίνοντας παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού, ο Γιάννης Οικονόμου έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχηθώ ευόδωση στα επόμενα σχέδια του κ. Ηλιόπουλου. Εύχομαι η κ. Τσαπανίδου, η οποία αλλάζει μετερίζι, να συμβάλει, εκ του ρόλου της, στη γόνιμη πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα και τεκμήρια». Την Τρίτη το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Νάσο Ηλιόπουλο και τους στενούς συνεργάτες του για την απόφασή του. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στην «Κ» πως στο τραπέζι είχε πέσει και το όνομα του πρώην προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και μέλους του «think tank» του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χριστόπουλου. Μένει να φανεί αν το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αντιδράσεις από στελέχη της «Ομπρέλας» για το γεγονός ότι επελέγη ένα πρόσωπο που δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώην βουλευτής Φωτεινή Βάκη με ανάρτησή της έδειξε την ενόχλησή της τονίζοντας πως «προτάχθηκε η λάμψη του τηλεαστέρα και όχι η ιδεολογική και πολιτική συγκρότηση ενός μέλους του κόμματος».

Από την Κουμουνδούρου μιλούν και για άλλες εκπλήξεις που θα έχουν τα ψηφοδέλτια, με τους Ράνια Σβίγκου, Μιχάλη Καλογήρου και Γιώργο Βασιλειάδη να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Οι ανακοινώσεις πλέον αναμένεται να γίνουν μετά τις 10 Ιανουαρίου, ενώ θα προηγηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Περιμένουν άλλωστε και τα τελικά στοιχεία της απογραφής για να δουν τις αλλαγές εδρών που θα υπάρχουν σε ορισμένες περιφέρειες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναχωρήσει σήμερα για τη Βραζιλία, μετά την πρόσκληση του Λουίζ Ινάσιο Λούλα, προκειμένου να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του την 1η Ιανουαρίου.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News