Πολιτική Τρίτη 20/12/2022, 09:22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Le Soir για Καϊλή: Ομολόγησε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα

Le Soir για Καϊλή: Ομολόγησε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα

Στην ομολογία ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι της προχώρησε η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα «Le Soir».

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, από την άλλη, δείχνει τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ως αποδέκτη «δώρων» από το Κατάρ, όπως αυτό φαίνεται από έγγραφα από την ποινική έρευνα για εικαζόμενη διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημειώνεται. Επίσης, αναφέρεται ότι η ευρωβουλευτής την Πέμπτη πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει για τυχόν περαιτέρω κράτηση.

Την ίδια ώρα η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» αναφέρει σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ομολόγησε ενώπιον του Βέλγου εισαγγελέα, Μισέλ Κλεζ, ότι γνώριζε για τις δραστηριότητες του Παντσέρι αλλά και για τις βαλίτσες με τα χρήματα. 

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ η ίδια προσπάθησε να υποβαθμίσει τις ευθύνες της.

«Είναι αλήθεια, γνώριζα για τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι. Γνώριζα ότι στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες λεφτά», φέρεται να είπε η Εύα Καϊλή.

Και όπως σημειώνουν και οι συντάκτες του άρθρου, «από την άλλη, μάλλον δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο αφού, όταν η βελγική αστυνομία μπήκε στο σπίτι της, ήταν αυτή που τηλεφώνησε στον πατέρα της και του έδωσε εντολή να κρύψει τα χρήματα. Τον έπιασαν στο Sofitel, ένα από τα πιο όμορφα ξενοδοχεία της πόλης, με μια βαλίτσα γεμάτη με λεφτά». Επιπλέον, επικαλούμενοι έγγραφα Βέλγων ανακριτών, οι δημοσιογράφοι της ιταλικής εφημερίδας αναφέρουν ότι «μετά τη σύλληψη του συζύγου της, η Καϊλή προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντσέρι και δύο ευρωβουλευτές για την παρούσα έρευνα, με αποτέλεσμα τελικά οι αρχές να συλλάβουν και την ίδια, κάτι που δεν προβλεπόταν σε πρώτο στάδιο». 

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι όταν ο σύντροφος της κυρίας Καϊλή, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ανακρίθηκε παραδέχτηκε ότι ήταν μέλος μιας οργάνωσης που χρησιμοποιεί τόσο το Μαρόκο όσο και το Κατάρ για να παρεμβαίνει στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News