Πολιτική Σάββατο 17/12/2022, 14:49
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Φροντίζω να διαβάζω βιβλία κάθε μέρα

Μητσοτάκης: Φροντίζω να διαβάζω βιβλία κάθε μέρα

«Φροντίζω να διαβάζω κάθε μέρα. Ειδικά το βράδυ πριν κοιμηθώ, υπάρχει πάντα ένα βιβλίο στο κομοδίνο μου. Και εναλλάσσομαι – συνήθως τα βράδια προσπαθώ να διαβάζω λογοτεχνία και μέσα στη μέρα να διαβάζω τα μη λογοτεχνικά, πιο επιστημονικά μου βιβλία. Αλλά σίγουρα, έστω και δύο σελίδες κάθε βράδυ προσπαθώ να διαβάζω και αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν είχα στο δωμάτιό μου τηλεόραση, για να μπορώ να διαβάζω» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε αφιέρωμα για το βιβλίο.

Μιλώντας για τους αγαπημένους του συγγραφείς, σημειώνει ότι αγαπημένος του Έλληνας λογοτέχνης είναι ο Καραγάτσης και από τους σύγχρονους ο Χωμενίδης, του οποίου, όπως χαρακτηριστικά είπε, το βιβλίο του «Τζίμη στην Κυψέλη», το τελείωσε πριν από λίγο. Επίσης αναφέρει ότι ένα μη λογοτεχνικό ενδιαφέρον βιβλίο που διάβασε είναι «Η Σιδηρά Δεκαετία» του Πλουμίδη. «Διαβάζω πολλή Ιστορία, και με αφορμή τα 200 χρόνια εκδόθηκαν και πολύ σημαντικά βιβλία για τη σύγχρονη ιστορία, τα οποία είναι και πολύ ποιοτικά και συνεισφέρουν γενικά στην καλύτερη κατανόηση του τι έχει γίνει τα τελευταία 200 χρόνια» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Τέλος ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι διαβάζει ψηφιακά βιβλία και προσθέτει «η μεγάλη ομορφιά που ανακάλυψα στο ηλεκτρονικό βιβλίο είναι ότι μπορώ να υπογραμμίζω αυτά τα οποία θέλω και στη συνέχεια να κρατώ ό,τι έχω υπογραμμίσει. Πράγμα το οποίο εξακολουθώ να κάνω και στα φυσικά βιβλία, αλλά εκεί πρέπει να γυρίσω στο βιβλίο και να αναζητήσω αυτά που έχω υπογραμμίσει». 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News