Πολιτική Τρίτη 13/12/2022, 14:48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρακολουθήσεις: Έφοδοι των αρχών σε εταιρείες για το Predator

Παρακολουθήσεις: Έφοδοι των αρχών σε εταιρείες για το Predator

Eφόδους σε γραφεία εταιρειών, που από τις εισαγγελικές έρευνες σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό Predator, πραγματοποίησε με εισαγγελική εντολή η υπηρεσία Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η εντολή για τις έρευνες δόθηκε από τους εισαγγελείς που χειρίζονται τις έρευνες για τις καταγγελίες για παρακολουθήσεις επικοινωνιών, Αγγελική Τριανταφύλλου και Κων. Σπυρόπουλο.

Οι έρευνες έγιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο σε γραφεία συνολικά έξι εταιρειών, μεταξύ των οποίων και οι γνωστές Ιntellexa και Κrikel όσο και σε άλλες, που συνδέονται με τις δύο αυτές εταιρείες, είτε διότι έχουν κοινή έδρα είτε διότι στη μετοχική τους σύνθεση εντοπίστηκαν ίδια πρόσωπα.

Παράλληλα, εκτός από τα γραφεία, έφοδοι πραγματοποιήθηκαν και σε σπίτια στελεχών των εν λόγω εταιρειών ,καθώς υπήρξαν πληροφορίες για ανεύρεση πειστηρίων που ενδεχομένως ενδιαφέρουν την έρευνα.

Eπιπλέον, οι εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση των παρακολουθήσεων επικοινωνιών, πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων, συνεχίζουν την έρευνα, περιλαμβάνοντας σε αυτή και τα νεότερα στοιχεία που προκύπτουν από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις (εφημερίδα Documento) καθώς και άλλες πληροφορίες που αντλούνται από διάφορες πηγές.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει το γεγονός ότι για την επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων για παρακολούθηση πολιτικών και άλλων σημαντικών παραγόντων του δημοσίου βίου (Κωνσταντίνος Φλώρος και λοιποί) οι εισαγγελείς έχουν αποστείλει σχετικό έγγραφο αίτημα στην ΕΥΠ προκειμένου να έχουν επίσημες απαντήσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News