Πολιτική Σάββατο 10/12/2022, 20:03
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Φως σε κάθε πτυχή της υπόθεσης – Τι δηλώνει ο Χατζηδάκης

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Φως σε κάθε πτυχή της υπόθεσης – Τι δηλώνει ο Χατζηδάκης

Θεσμοί, νόμοι και αρχές θα φωτίσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στο θέμα των παρακολουθήσεων. «H κυβέρνηση, από τον περασμένο Αύγουστο κιόλας, έχει αναλάβει δραστικές πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση τόσο των λογισμικών παρακολούθησης όσο και των συστημικών προβλημάτων στη λειτουργία της ΕΥΠ. Η ελληνική Δικαιοσύνη προχωρά τη διερεύνηση, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και των όσων σχετικών αναφέρονται σε αυτήν, με την αμέριστη συνδρομή των κρατικών αρχών, ώστε να διαλευκανθεί κάθε πτυχή, ακόμα και το εάν στο εσωτερικό της ΕΥΠ αναπτύχθηκαν δραστηριότητες εκτός πλαισίου», τόνισε.

«Από τη στιγμή, πάντως, που ο πρωθυπουργός αντέδρασε, με το γνωστό τρόπο, στην περίπτωση της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, είναι αδιανόητο να υπονοείται ότι τελούσε σε γνώση του ή, πολύ περισσότερο, ότι είχε δώσει εντολή να παρακολουθούνται άνθρωποι που συμπορεύεται μαζί τους επί δεκαετίες ή και κρατικοί αξιωματούχοι, μαζί με τους οποίους αντιμετώπισε επιτυχώς μείζονα ζητήματα για την πατρίδα. Κομβικό σκέλος της υπόθεσης αυτής είναι και η ύπαρξη ρυπαρών δικτύων, τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένα ΜΜΕ, διοχετεύοντάς τους υλικό που μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αληθείας του. Ο σκοπός αυτών των κυκλωμάτων είναι η μετατροπή της δημόσιας ζωής σε βούρκο και η επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές, όταν η πολιτική στην Ελλάδα κινούνταν στο ρυθμό “κασετών”», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και υπογράμμισε: «Η αλλαγή στην ηγεσία της ΕΥΠ και η ψήφιση σύγχρονης νομοθεσίας αποσκοπούν στο να θεραπεύσουν πληγές του παρελθόντος και να ενισχύσουν την Υπηρεσία στην επιτέλεση του κρίσιμου εθνικού της ρόλου. Η Ελληνική Δημοκρατία διαθέτει θεσμούς, νόμους και αρχές που θα φωτίσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πολιτικά στον προηγούμενο αιώνα και δεν θα ανακοπεί η πορεία προόδου και αναβάθμισής της. Το συλλογικό και το πατριωτικό δεν θα υποταχθούν σε καμία επιδίωξη άλλου είδους, από όπου κι αν προέρχεται».

Χατζηδάκης: Δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός εμπλέκεται σε αυτή την ιστορία

«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Documentο, το οποίο αναφέρει ότι ο υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ήταν στόχος της ΕΥΠ.

Οκ. Χατζηδάκης κάνει λόγο για «δυσώδη» υπόθεση και υπογραμμίζει ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίσει το όλο αυτό ζήτημα γρήγορα και σφαιρικά, «οδηγώντας στην τιμωρία όλους όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουν παρανομήσει».

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ, kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News