Πολιτική Πέμπτη 10/11/2022, 20:44
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σε τρεις πυλώνες η στήριξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας

Μητσοτάκης: Σε τρεις πυλώνες η στήριξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας

Ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης ελληνικής κινηματογραφικής βιομηχανίας χαρακτήρισε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο πλαίσιο εκδήλωσης, όπου φιλοξενήθηκε επίσης συζήτηση ανάμεσα σε παραγωγούς και στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις οπτικοακουστικές παραγωγές. Στο πάνελ έλαβαν μέρος οι Ferdinand Dohna (DEU), Sam Hoyle (Sky Studios), Peter Nadermann (DEU) Richard Pommérat (N9ne Studio), Veronica Vitali (NETFLIX), Boban Jevtic (Firefly Productions) και Julien Leroux (Paper Entertainment).

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι σήμερα η οπτικοακουστική είναι μία ισχυρή βιομηχανία. «Με πολύ μεγαλύτερη προβολή των ελληνικών ταλέντων στις διεθνείς αγορές, περισσότερες συμπαραγωγές και περισσότερες ξένες παραγωγές που γυρίστηκαν στην Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι μόνο πέρυσι είχαμε 200 παραγωγές στη χώρα μας, μεταξύ των οποίων περισσότερες από 20 ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους και περισσότερες από 20 τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές από μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ.

Επεσήμανε, δε, ότι «από την πρώτη στιγμή, παρουσιάσαμε μια ξεκάθαρη στρατηγική που ουσιαστικά εδραζόταν σε τρεις πυλώνες, που στοχεύουν στη στήριξη και ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, η οποία συνεχίζει να χτίζει πάνω στην επιτυχία που γνώρισε τα τελευταία χρόνια».

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι η ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία θα λάβει τις επενδύσεις και τη χρηματοδότηση που της αξίζει. Και για να διασφαλίσουμε πως το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι απλοποιημένο, ώστε να ελευθερωθεί ο χρόνος των παραγωγών για να μπορέσουν να κάνουν αυτό που κάνουν καλύτερα. Να λένε, δηλαδή, τις ιστορίες που όλοι αγαπάμε να παρακολουθούμε και να ακούμε. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, καμία μεγάλη πλατφόρμα δεν είχε φιλοξενήσει τις ιστορίες μας, τις ιστορίες των Ελλήνων δημιουργών. Αυτό, όμως, άλλαξε αυτή την εβδομάδα, καθώς το Netflix ανακοίνωσε την απόκτηση των παγκοσμίων δικαιωμάτων της ελληνικής δραματικής σειράς «Maestro». Συγχαρητήρια, κ. Παπακαλιάτη. Μας κάνετε όλους περήφανους. Ελπίζουμε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και ότι πλατφόρμες θα αποκτήσουν και -γιατί όχι- θα προχωρήσουν οι ίδιες στην παραγωγή περισσότερων ελληνικών ταινιών και σειρών στο μέλλον» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από kathimerini

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο

Κυρ. Μητσοτάκης στο Bloomberg: Στόχος της Ελλάδας οι εξαγωγές πράσινης ενέργειας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News