Πολιτική Πέμπτη 10/11/2022, 17:03
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο

Μητσοτάκης: Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο

«Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο», είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση μελών και φίλων της ΝΔ, στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης, ενώ, ταυτόχρονα, είπε πώς το δίλημμα των εκλογών του 2023 θα είναι αν θέλουμε να πάμε προς ή πίσω και σημείωσε ότι η Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή, πιο ευημερούσα, μία χώρα με αυτοπεποίθηση.

Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα δώσουν με την ψήφο τους και πάλι την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, καθώς πλησιάζουμε, σιγά-σιγά, προς τις εκλογές του 2023: Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο», είπε και συνέχισε: «Θα πούμε “όχι” σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να μας γυρίσουν πίσω. Θα πούμε “ναι” σε κάθε δημιουργική πρόταση, η οποία ενώνει την ελληνική κοινωνία. Και απέναντι σε όσους επιμένουν να ανακαλύπτουν ιστορίες επιστημονικής φαντασίας η δικιά μας απάντηση είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Η εκκίνηση της διαδικασίας εξόρυξης υδρογονανθράκων για να μπορέσουμε ως χώρα να ενισχύσουμε την ενεργειακή επάρκεια με έργα. Με έργα, λοιπόν, και όχι με λόγια θα απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών».

Στην πορεία προς τις κάλπες θα έρθει η ώρα των μεγάλων διλημμάτων και των πραγματικών συγκρίσεων, τόνισε και υπογράμμισε: «Το πιο σημαντικό δίλημμα είναι αν θα πάμε μπροστά ή πίσω και ποιον θέλουν οι Έλληνες να κυβερνά την Ελλάδα. Αυτό το ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν οι Έλληνες και είμαι σίγουρος ότι θα μας δώσουν και πάλι τη στήριξή τους και θα μας περιβάλουν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους. Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο της ισχυρής και ευημερούσας Ελλάδας ή θέλουμε να κλωτσήσουμε την καρδαρά με το γάλα και να γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν το οποίο δεν είναι τόσο μακρινό;»

Παράλληλα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της και αναφερόμενος στο έργο που έχει γίνει τα 3,5 τελευταία χρόνια επισήμανε: «Η Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή, γίνεται πιο ευημερούσα, είναι μία χώρα με αυτοπεποίθηση, είναι μία χώρα με μία οικονομία η οποία πηγαίνει καλύτερα και ακριβώς επειδή η οικονομία μας πηγαίνει καλύτερα μπορούμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας απέναντι στη μεγάλη κρίση ακρίβειας την οποία τώρα αντιμετωπίζουμε. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει σκύψει πάνω από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, ότι μας ενδιαφέρουν τα έργα και όχι τα λόγια και ότι μπορούμε να παράγουμε μετρήσιμο αποτέλεσμα το οποίο εκτιμάται από τους πολίτες. Ότι είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε την ευημερία όλη της κοινωνίας, αλλά να είμαστε και σίγουροι ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε ξεκινήσει».

Τα έργα στην περιοχή

Το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Αιγίνιο Πιερίας, όπως ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού.

Επίσης θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου και, με συνεργασία των υπουργείων Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, η αξιοποίηση του κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγινίου, που παραμένει κουφάρι εδώ και 40 χρόνια.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News