Πολιτική Κυριακή 6/11/2022, 11:30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα επέστρεψε ο Απ. Τζιτζικώστας – Τον παρέλαβε με αεροσκάφος ο Δένδιας

Στην Αθήνα επέστρεψε ο Απ. Τζιτζικώστας – Τον παρέλαβε με αεροσκάφος ο Δένδιας

Στην Αθήνα επέστεψε ο Απόστολος Τζιτζικώστας μετά το χθεσινό «επεισόδιο» που προκλήθηκε λόγω της απαγόρευσης εισόδου του στη Σμύρνη, όπου επρόκειτο να συμμετάσχει ως Αντιπρόεδρος της επιτροπής των περιφερειών και Πρόεδρος της Ευρωμεσογειακής Επιτροπής ARLEM, στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των περιφερειαρχών.

Ο κ. Τζιτζικώστας επέστρεψε τελικά στην Ελλάδα με κυβερνητικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας προερχόμενο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Λίγο πριν τη 01:00 χθες αργά το βράδυ προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας μαζί με τον φίλο, Υπουργό Εξωτερικών, @NikosDendias Σας ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Τέλος καλό, όλα καλά», ανέφερε σε ανάρτησή του.

Το περιστατικό με τον κ. Τζιτζικώστα, το οποίο η τουρκική πλευρά απέδωσε σε «τεχνικά προβλήματα», προκάλεσε χθες την έντονη αντίδραση της Αθήνας, ενώ από την πλευρά της Ε.Ε., ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ένωσης, Βάσκο ‘Αλβες Κορντέιρο, έκανε λόγο για «απαράδεκτη κατάσταση». 

Πάντως, σε αντίθεση με τις προφάσεις των τουρκικών αρχών, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, έκανε λόγο για «σοβαρό» περιστατικό, ενώ τόνισε ότι θα ενημερώσει τόσο την κοινή γνώμη όσο και όλες τις βαλκανικές πόλεις. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News