Πολιτική Τετάρτη 26/10/2022, 18:47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Οικονομικού Εισαγγελέα για την υπόθεση Πάτση

Παρέμβαση Οικονομικού Εισαγγελέα για την υπόθεση Πάτση

Ο επικεφαλής της οικονομικής Εισαγγελίας, εισαγγελέας εφετών Χρήστος Μπαρδάκης ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ελέγχει το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων τις δηλώσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση, ο οποίος έχει διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να διερευνήσει εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους του και αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Μπούγας κάλεσε τον βουλευτή για εξηγήσεις, μετά τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο «γαλάζιος» βουλευτής εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκατ. στην τιμή των 4,3 εκατ. και ο κ. Πάτσης κερδοσκοπεί από αυτό, ενώ είχε λάβει και απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ.

Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, οι απαντήσεις στις εξηγήσεις που του ζητήθηκαν δεν κρίθηκαν επαρκείς και για αυτό διεγράφη από την Κ.Ο. της Ν.Δ. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη Ν.Δ.». Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί για την υπόθεση και είχε δώσει εντολή προς τα αρμόδια όργανα της Κ.Ο., στην περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες του βουλευτή Γρεβενών, να αποδοθούν.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News