Πολιτική Κυριακή 23/10/2022, 13:36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σούνακ: Επιβεβαίωσε ότι μπαίνει στην κούρσα διαδοχής για την πρωθυπουργία

Σούνακ: Επιβεβαίωσε ότι μπαίνει στην κούρσα διαδοχής για την πρωθυπουργία

Ο πρώην υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σούνακ επιβεβαίωσε σήμερα ότι στέκεται όρθιος διεκδικώντας την αντικατάσταση της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία μεγάλη χώρα, αλλά αντιμετωπίζουμε μία πρωτοφανή οικονομική κρίση», ανέφερε ο ίδιος σε μία ανάρτησή του στο Twitter.

«Αυτός είναι ο λόγος που διεκδικώ την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, ώστε να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός».

Λίγο νωρίτερα, ο Κρις Χίτον-Χάρις, υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία, δήλωσε σήμερα στο Sky News ότι ο πρώην ηγέτης Μπόρις Τζόνσον θα συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής της Λιζ Τρας και έχει αρκετή στήριξη από τους βουλευτές για να περάσει το όριο των 100 ψήφων.

Ερωτηθείς για το εάν ο Τζόνσον θα είναι υποψήφιος, ο Χίτον-Χάρις δήλωσε: «Ναι, αυτό πιστεύω. Έχουμε όντως τους αριθμούς…δεν είναι αυτό πρόβλημα».

Την ίδια στιγμή, η Πένι Μόρντοντ δήλωσε ότι παραμένει στη μάχη για να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πίσω από τους αντιπάλους της Ρίσι Σούνακ και Μπόρις Τζόνσον σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δεδηλωμένων υποστηρικτών τους, απορρίπτοντας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έχει συζητήσει μια συμφωνία με τον Τζόνσον.

«Είμαι πολύ βέβαιη για τη διαδικασία που ακολουθούμε. Σας λέω ότι είμαι σε αυτό για το κερδίσω», δήλωσε η Μόρντοντ σήμερα στο BBC.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Ο Τζόνσον φέρεται να έχει πέρασει το όριο των 100 ψήφων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News