Πολιτική Τρίτη 29/12/2020, 13:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Επιτελικό ρουσφέτι οι ουρές υπουργών για μία selfie με το εμβόλιο

Φωτ. Intime

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι «έχει μετατρέψει τον εμβολιασμό σε επικοινωνιακό σόου» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών ήταν μία συμβολική κίνηση και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες, στο οποίο συμφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή. Οι ουρές υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι» σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Κάποιος να τους ενημερώσει πως δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους ‘άριστους’».

Σημείωσε ακόμη πως ενώ η κυβέρνηση υποσχόταν 2.000.000 εμβόλια το μήνα έλαβε τελικά λιγότερα από 100.000 το Δεκέμβρη.

«Όλοι οι ειδικοί προειδοποιούν πως η ανοσία στον κορωνοϊό από τον εμβολιασμό δεν θα έρθει πριν το ερχόμενο φθινόπωρο. Το αναγνωρίζουν όλοι, εκτός από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που συνεχίζει να αρνείται τα αυτονόητα: Ενίσχυση του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις γιατρών και δωρεάν μαζικά τεστ για τους πολίτες» επισήμανε ο κ. Τσίπρας για να καταλήξει: «Με 4.672 ανθρώπινες απώλειες από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων οι 4.046 τους τελευταίους δύο μήνες, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορεί να πει πως δε γνώριζε. Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας έχουν ήδη την υπογραφή του».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News