Πολιτική Δευτέρα 28/12/2020, 20:11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποζημίωση θα καταβάλει ο Π. Καμμένος στον Αντρίκο Παπανδρέου

Αποζημίωση θα καταβάλει ο Π. Καμμένος στον Αντρίκο Παπανδρέου

Αποζημίωση συνολικού ύψους 50.000 ευρώ λόγω ηθικής βλάβης συν τους τόκους καλείται να καταβάλει ο Πάνος Καμμένος στον Αντρίκο Παπανδρέου, που δικαιώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», το δικαστήριο κλήθηκε να εξετάσει σε δεύτερο βαθμό τις αγωγές του Αντρίκου Παπανδρέου κατά του κ. Καμμένου, που είχε καταγγείλει δημόσια τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού για δήθεν εμπλοκή του σε CDS (ασφάλιστρα κινδύνου), με αποτέλεσμα να επωφεληθεί δήθεν από τη χρεοκοπία της χώρας. 

Οι δικαστές δικαίωσαν πλήρως τον κ. Παπανδρέου, ενώ αποφάσισαν ότι κάθε φορά που ο κ. Καμμένος επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του, θα καταβάλλει 2.000 στον κ. Παπανδρέου

Οι αγωγές κατατέθηκαν τον Μάιο του 2011 αμέσως μετά τη διατύπωση δημόσια των ισχυρισμών σε βάρος του κ. Παπανδρέου.

Στην πρώτη αγωγή, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι ο τότε βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος «προσέβαλε παράνομα και υπαίτια την προσωπικότητα του με την προβολή ψευδών ισχυρισμών για αυτόν, τους οποίους ο εναγόμενος περιέλαβε σε συνέντευξη που έδωσε στις 19 Μαΐου του 2011 σε ραδιοφωνικό σταθμό» και ζητούσε χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ύψους 1 εκατ. ευρώ. 

Ωστόσο, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο απέρριψε την αγωγή και επέβαλε μάλιστα στον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού να καταβάλλει δικαστικά έξοδα 20.000 ευρώ στον Πάνο Καμμένο. 

Με πληροφορίες από την Καθημερινή

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News