Πολιτική Πέμπτη 29/09/2022, 10:41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Όποιος παραβιάζει τελικά τα σύνορα τιμωρείται

Κυρ. Μητσοτάκης: Όποιος παραβιάζει τελικά τα σύνορα τιμωρείται

Νέο μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την τελετή ονοματοδοσίας της νέας πυραυλακάτου του Πολεμικού Ναυτικού «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος».

«Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο. Όποιος παραβιάζει τελικά τα σύνορα τιμωρείται, στον 21ο αιώνα δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα άλλων εποχών, πολύ περισσότερο δεν έχουν θέση κάθε λογής επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι «τα προβλήματα λύνονται ειρηνικά και με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, αυτό απαιτούν οι λαοί μας».

Σημειώσε επίσης ότι «είναι λάθος κάποιοι να επιχειρούν να δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη της χώρας τους ανακαλύπτοντας εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν».

Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ήρθε μια μέρα μετά την αυστηρή απάντηση της Αθήνας στο κρεσέντο απειλών που συνέχισε και χθες η Αγκυρα, αυτή τη φορά με ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Με την ανακοίνωση κατηγορείται η Ελλάδα για «παράνομες και προκλητικές ενέργειες» και τονίζεται ότι η Τουρκία «δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για την προστασία των συμφερόντων και δικαιωμάτων του έθνους μας». Αμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών, που τόνισε ότι «η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο». Επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν προβάλλει καμία διεκδίκηση εις βάρος της γειτονικής χώρας και τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, υπογράμμισε ωστόσο ότι «θα υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντα και τα δικαιώματά της, εφόσον παραστεί ανάγκη». 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News