ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωδικός «εξορμήσεις» στη Ν.Δ.

To σχέδιο της κυβέρνησης για συνεχείς επισκέψεις στην ελληνική περιφέρεια

Κωδικός «εξορμήσεις» στη Ν.Δ.

Η κυβέρνηση αλλά και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε συνεχή κινητικότητα, με πολλαπλές εξορμήσεις στη Βόρεια Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι, από τις 31 Αυγούστου έως και τις 13 Σεπτεμβρίου, σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο μαζί με τους βουλευτές του κόμματος θα μετρήσουν συνολικά 21 περιοδείες, που σημαίνει πως κατά μέσον όρο πάνω από ένα κλιμάκιο της Ν.Δ. θα «σαρώσει» τις περιοχές της Βορείου Ελλάδος. Η κινητικότητα αυτή δεν είναι όμως μεμονωμένη λόγω της ΔΕΘ, αλλά αποτελεί κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδίου της κυβέρνησης για συνεχείς εξορμήσεις στην ελληνική περιφέρεια όλους τους επόμενους μήνες έως τις εκλογές.

Επισκέψεις με έργα

Κυβερνητικός παράγοντας που έχει γνώση του σχεδιασμού που γίνεται, αναφέρει πως ο στόχος είναι ο πρωθυπουργός να κάνει τουλάχιστον δύο εξορμήσεις τον μήνα το επόμενο διάστημα. Για παράδειγμα, αμέσως μετά τη ΔΕΘ, στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχουν «κυκλωθεί» η Άρτα και η Τρίπολη, ενώ στον σχεδιασμό βρίσκεται και η Θεσσαλία. Το πλάνο λέει πως οι επισκέψεις δεν θα γίνονται «άσκοπα», αλλά στόχος είναι όπου πηγαίνει ο πρωθυπουργός να υπάρχει και μία παρουσίαση του κυβερνητικού έργου. Όπως συνέβη και χθες, που ο Σταύρος Καλαφάτης παρουσίασε πάνω από 30 έργα που αλλάζουν τη φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης: το flyover, το μητροπολιτικό πάρκο «Παύλου Μελά», το Μουσείο Ολοκαυτώματος, δύο νέα νοσοκομεία, αστικές αναπλάσεις, οδικά και σιδηροδρομικά έργα, παρεμβάσεις στους δήμους και στις υποδομές, στην εκπαίδευση και στην υγεία περιλαμβάνονται στη λίστα των «30+» έργων που συγκροτούν το όραμα της «Θεσσαλονίκης του 2030» που παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου, στο Διοικητήριο. «Για πρώτη φορά η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τη θέση που της αξίζει, με μια ολιστική, πολυεπίπεδη προσέγγιση», τόνισε ο κ. Καλαφάτης και, αναφερόμενος στα έργα που συγκροτούν το όραμα της «Θεσσαλονίκης 2030», πρόσθεσε: «Είναι μια συνειδητή, στρατηγική επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την υλοποίηση της οποίας εργάζεται όλη η κυβέρνηση. Είμαστε ευθυγραμμισμένοι και στοχοπροσηλωμένοι σε αυτό το γιγαντιαίας σημασίας project, όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά για την Ελλάδα».

Στόχος των περιοδειών δεν είναι μόνο η παρουσίαση του κυβερνητικού έργου, αλλά και η ενίσχυση των σχέσεων με την κομματική βάση. «Η Ν.Δ. διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό μελών στην Ελλάδα», αναφέρει στην «Κ» κομματικός παράγοντας. «Οι επερχόμενες εκλογές θα κριθούν και στον βαθμό κινητοποίησης της κομματικής βάσης», συμπληρώνει η ίδια πηγή.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εστιάζει στα θέματα της οικονομίας. Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δημόσια τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 7,7% στο δεύτερο τρίμηνο του 2022, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως, με την εν λόγω αύξηση του ΑΕΠ, «το όραμά μου παραμένει μια Ελλάδα ευημερούσα για όλους». «Το ΑΕΠ της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 7,7% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας και πάλι τις προσδοκίες. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών μας, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο. Το όραμά μου παραμένει μια Ελλάδα ευημερούσα για όλους», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού στο Twitter.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η αποκωδικοποίηση των εξαγγελιών της ΔΕΘ

Κρίσιμο δίμηνο για το Μαξίμου

To Mαξίμου και η δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News