Πολιτική Δευτέρα 8/08/2022, 19:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ανοίγει εκτάκτως στις 22 Αυγούστου με προ ημερησίας για τις παρακολουθήσεις

«Η κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου» λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Βουλή: Ανοίγει εκτάκτως στις 22 Αυγούστου με προ ημερησίας για τις παρακολουθήσεις

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Και επισημαίνει: «η κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα με αίτημα έκτακτη συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τον κ. Τασούλα ότι κατέθεσε επιστολή με την οποία ζητά την διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό ΕΥΠ.

Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της στη Μεταπολιτευτική περίοδο» και «ο Πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος το ότι διάγουμε περίοδο θερινών διακοπών επιχείρησε να αποφύγει την αναγκαία διαδικασία εκτενούς και δημόσιας λογοδοσίας στο χώρο που είναι το φυσικό περιβάλλον αυτής, δηλ. στη Βουλή και επέλεξε να απευθύνει διάγγελμα μέσω βιντεοσκοπημένης εξαγγελίας με προετοιμασμένο κείμενο».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κύριο Τασούλα «να ανταποκριθεί στο αυτονόητα δημοκρατικό του καθήκον να διευκολύνει να ασκηθούν το συντομότερο όλες οι αρμοδιότητες της νομοθέτησης και του κοινοβουλευτικού ελέγχου και εκτάκτως να ορίσει προ ημερησίας συζήτηση», λέγοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει «άμεσα να πέσει φως σε όσα έχουν συμβεί με την ύψιστη διαλογική διαδικασία κριτικού ελέγχου και συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής».

Moneyreview.gr

Δείτε επίσης:

Κυρ. Μητσοτάκης για παρακολουθήσεις: Δεν το γνώριζα και προφανώς δεν θα το επέτρεπα ποτέ

Ν. Ανδρουλάκης: Άμεσα να ανακοινωθεί ο λόγος παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Τα δεδομένα που πυροδότησαν τις εξελίξεις

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό μετά τις παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέοντα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News