Πολιτική Τετάρτη 3/08/2022, 12:50
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα οι πολίτες

Διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για στήριξη της κοινωνίας ενάντια στην κρίση

Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα οι πολίτες

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση «διά του κρατικού προϋπολογισμού θα εξακολουθεί να εξαντλεί τα δημοσιονομικά περιθώρια προκειμένου να στηρίξει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν αυτήν την “εισβολή” του εισαγόμενου πληθωρισμού που μας δημιουργεί σήμερα αρκετά προβλήματα και αρκετούς βαθμούς ανασφάλειας» παρέσχε χθες ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, λίγο πριν ολοκληρώσει την επίσκεψή του στο Αργοστόλι.

«Η οικονομία στη χώρα μας αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς σε μεγάλο βαθμό ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής τουριστικής κίνησης αλλά και των σημαντικών επενδύσεων που γίνονται στη χώρα μας» είπε, σπεύδοντας παράλληλα να προσθέσει: «Από την άλλη, μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολύ ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι δημιουργούν μεγάλο βαθμό ανασφάλειας στην παγκόσμια οικονομία. Το κόστος ζωής, ο πληθωρισμός, είναι φαινόμενα τα οποία είναι παγκόσμια, χτυπούν και την ελληνική οικονομία, ροκανίζουν και το ελληνικό διαθέσιμο εισόδημα». Οι αναφορές αυτές έγιναν και σε συνάρτηση με τις επισημάνσεις που έκανε σχετικά με τα εξαιρετικά για την Κεφαλονιά και τα Ιόνια Νησιά μηνύματα όσον αφορά τον τουρισμό (σημείωσε πως φέτος είναι καλύτερα και από το 2019 τα στοιχεία για τις αφίξεις στα αεροδρόμια και συνολικά την τουριστική κίνηση), καθώς και την πρόοδο των επενδύσεων σε υποδομές. Παράλληλα, ωστόσο, μίλησε και για την ανταπόκριση των πολιτών σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες όπως το άνοιγμα της πλατφόρμας Fuel Pass 2. «Η ανταπόκριση των πολιτών είναι εντυπωσιακή. Υπήρξαν ώρες της ημέρας το τελευταίο διήμερο που είχαμε παραπάνω από 100 αιτήσεις το δευτερόλεπτο και αυτό πιστοποιεί ότι υπάρχει ανάγκη στήριξης των πολιτών σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κόστος ζωής, εν προκειμένω με το κόστος των καυσίμων. Από την άλλη» συμπλήρωσε, «καταδεικνύει και τη συνέπεια της κυβέρνησης, η οποία μπορεί εντός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος όχι απλώς να διαθέτει δημοσιονομικό χώρο για την παροχή στήριξης, αλλά να έχει και τα τεχνολογικά εκείνα εργαλεία που επιτρέπουν στους πολίτες, με απόλυτη διαφάνεια, να μπορούν να δηλώνουν τα στοιχεία τους και στη συνέχεια να εισπράττουν το ποσό το οποίο δικαιούνται. Και σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε για όσο καιρό διαρκεί αυτή η κρίση».

Νοσοκομείο Κεφαλονιάς

Στις αναλυτικές αναφορές του στα τοπικά ζητήματα, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στην ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς: «Πρέπει να πω ότι υπάρχουν –πρέπει να είμαστε ειλικρινείς– εκκρεμότητες οι οποίες έρχονται από το παρελθόν και οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν με πολύ μεγάλη ταχύτητα», είπε και μίλησε, μεταξύ άλλων, για ενίσχυση του προσωπικού και άνοιγμα της μονάδας εντατικής θεραπείας. Αφού, δε, ανακοίνωσε τη συγκρότηση «υπό τον υφυπουργό Επικρατείας Χρ. Τριαντόπουλο μιας ευέλικτης επιτροπής που θα ασχοληθεί ειδικά με τα θέματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης», στάθηκε ιδιαίτερα και στο ζήτημα της πολιτικής προστασίας. «Αγωνιζόμαστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά θα χρειαστούμε μια πιο ολιστική προσέγγιση στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας, που να καλύπτει και τα ζητήματα της σεισμικότητας. Εκεί έχουμε πια μεγάλη εμπειρία, αλλά θα βάζουμε πια και στον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τις φυσικές καταστροφές το στοιχείο της πρόληψης. Εχουμε δουλειά να κάνουμε στα ρέματα και στο μέτωπο των δασικών πυρκαγιών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αντικείμενο ενημέρωσης και συσκέψεων αποτέλεσαν και άλλα τοπικά ζητήματα, όπως η αναβάθμιση του λιμανιού του Αργοστολίου, οι οδικές υποδομές, η ανακατασκευή των εκεί εργατικών κατοικιών.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News