Κόσμος Τρίτη 5/07/2022, 20:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρετανία: Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας

Βρετανία: Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας

Την παραίτησή τους υπέβαλαν ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, σε μία πράξη που φαίνεται να αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος προσπάθησε να απολογηθεί για την τελευταία σειρά σκανδάλων, μεταξύ των οποίων και παράπονα σε ανάρμοστη συμπεριφορά ενός από τους υπουργούς του.

Πρώτα, ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ ανακοίνωσε την παραίτησή του, λέγοντας ότι έχασε την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό και ότι «δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει με ήσυχη τη συνείδησή του».

Ο Τζάβιντ προσέθεσε ότι πολλοί βουλευτές και η κοινή γνώμη έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα του Τζόνσον να κυβερνά για το εθνικό συμφέρον.

«Λυπάμαι που το λέω, ωστόσο, ότι είναι σαφές για μένα ότι αυτή η κατάσταση δεν θα αλλάξει υπό την ηγεσία σας – και ως εκ τούτου έχετε χάσει την εμπιστοσύνη μου επίσης», είπε ο Τζάβιντ σε επιστολή του προς τον Τζόνσον.

Λίγο αργότερα ακολούθησε και η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος, όπως είπε, πήρε με δισταγμό την απόφαση, σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι».

«Έγινε ξεκάθαρο σε μένα ότι οι προσεγγίσεις μας είναι θεμελιωδώς πολύ διαφορετικές», τόνισε ο Σουνάκ στην επιστολή του προς τον Τζόνσον.

 

Πηγή: Reuters
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News