Πολιτική Τετάρτη 23/12/2020, 14:46
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Η Ευρώπη να απαλλαγεί από τη «στρατηγική τύφλωση»

Ερντογάν: Η Ευρώπη να απαλλαγεί από τη «στρατηγική τύφλωση»

Σε μια «νέα σελίδα» στις σχέσεις της Άγκυρας με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ευελπιστεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι τόσο η Ουάσιγκτον όσο και το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζουν την Τουρκία «με δύο μέτρα και δύο σταθμά».

H Oυάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, ενώ και η Ε.Ε. απειλεί με την επιβολή τιμωρητικών κυρώσεων σε βάρος της Αγκυρας εξαιτίας της διένεξης με Ελλάδα και Κύπρο για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Τουρκία αντιμετωπίζει δύο μέτρα και δύο σταθμά τόσο ως προς την Ανατολική Μεσόγειο, όσο και ως προς τους S-400. Ευχόμαστε η Ευρωπαϊκή Ενωση να απαλλαγεί από την στρατηγική τύφλωση που την διακατέχει το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε απευθυνόμενος σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στις ΗΠΑ εν όψει της επίσημης ανάληψης της προεδρίας από τον Τζο Μπάντεν, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο (Τζο) Μπάιντεν θα αποδώσει την δέουσα σημασία στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ».

moneyreview.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ, al arabiya

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News