Πολιτική Τρίτη 21/06/2022, 07:12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο – Η ατζέντα

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο – Η ατζέντα

Συνεδριάζει στις 11:00 στο Mέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι τα εξής:

-Ενημέρωση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη για ζητήματα εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής προστασίας.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο του νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου του νομοσχεδίου για τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα του νομοσχεδίου για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Δημοτική Αστυνομία, β) Νομικά πρόσωπα διαχείρισης και λειτουργίας λαϊκών αγορών, γ) Ζητήματα πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή του νομοσχεδίου για τις δημόσιες υπεραστικές και αστικές οδικές μεταφορές επιβατών.

-Παρουσίαση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Οικονόμου του νομοσχεδίου για τη διαφάνεια στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

-Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη σχετικά με την έγκριση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς 2022-2025.

-Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για τον προγραμματισμό και την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου: α) Έγκριση κυβερνητικών στόχων 2023, β) Έγκριση αναθεώρησης Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής 2022.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News