Πολιτική Δευτέρα 20/06/2022, 10:47
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ερντογάν: Επίθεση στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό – Κατηγορίες για «δολοφονίες προσφύγων»

Ερντογάν: Επίθεση στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό – Κατηγορίες για «δολοφονίες προσφύγων»

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα έως και 30 χιλιάδες μετανάστες, ιδίως γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο, και ότι είναι άγνωστη η τύχη δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τη Συρία που κατέφυγαν στην Ευρώπη.

Σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του στο πλαίσιο συνεδρίου στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ελληνικές αρχές για ληστείες, ξυλοδαρμούς, διώξεις ακόμα και δολοφονίες προσφύγων.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Το τελευταίο διάστημα, σχεδόν 30.000 μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Το πού βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες παιδιά από τη Συρία που κατέφυγαν στην Ευρώπη, από τους οποίους απήχθησαν και η τύχη τους είναι άγνωστη. Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δεινής κατάστασης των προσφύγων που διώχθηκαν, ληστεύτηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και δολοφονήθηκαν από τα ελληνικά Σώματα Ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, το βάρος της μετανάστευσης και των προσφύγων, χώρες όπως η δική μας, που είναι γειτονικές με περιοχές κρίσης, προσελκύουν, όχι ανεπτυγμένες κοινωνίες που έχουν δυνατή φωνή».

Διαβάστε επίσης:

Κρεσέντο Ερντογάν κατά Ελλάδας: «Χαλάσαμε τα παιχνίδια τους» – «δεν θα καταπατήσουν τα δικαιώματά μας οι ληστές»

Μήνυμα από Κομισιόν: Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις απειλές

Γερμανικό ΥΠΕΞ: Η τουρκική επιθετική ρητορική και οι παραβιάσεις προκαλούν ανησυχία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News