Πολιτική Τετάρτη 1/06/2022, 16:02
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σολτς: Μη αποδεκτές οι ενέργειες της Τουρκίας κατά της Ελλάδας

Σολτς: Μη αποδεκτές οι ενέργειες της Τουρκίας κατά της Ελλάδας

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ζήτησε από την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση απέναντι στην Ελλάδα καθώς οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν φουντώσει, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Ο καγκελάριος πιστεύει ότι δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης είναι απαραίτητο όλοι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να σταθούν μαζί και να απέχουν από προκλήσεις μεταξύ τους», είπε ο εκπρόσωπος σε τακτική συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο.

«Η εισβολή στον ελληνικό εναέριο χώρο και η πτήση πάνω από ελληνικά νησιά δεν είναι εντάξει, φαίνεται αντιπαραγωγικό και ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος και τόνισε πως «δεν μπορούμε να δεχτούμε την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Σύμφωνα με την ίδιο, η Γερμανία δεσμεύεται να επιλύσει τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στον ιδιωτικό διάλογο και στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γερμανός Καγκελάριος συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Νέες προκλήσεις από Ερντογάν: Τέλος οι διμερείς συνομιλίες

Ερντογάν: «Για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης»

Τσαβούσογλου: Αμφισβητεί ξανά την κυριαρχία ελληνικών νησιών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News