Πολιτική Τρίτη 22/12/2020, 12:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Τα μέτρα θα ισχύουν όσο γίνονται οι εμβολιασμοί

Κ. Μητσοτάκης: Τα μέτρα θα ισχύουν όσο γίνονται οι εμβολιασμοί

Σαν το μεγάλο εθνικό στοίχημα των επόμενων μηνών χαρακτήρισε τον εμβολιασμό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

«Σε αυτό το διάστημα προφανώς θα εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του ιού. Αλλά αυτές είναι δύο παράλληλες προσπάθειες, βρίσκονται σε πλήρη αλληλεξάρτηση. Όσο πιο πιστά τηρούνται τα πρώτα, τα μέτρα περιορισμού δηλαδή, τόσο ευκολότερα θα αίρονται οι περιορισμοί και όσο περισσότεροι πολίτες θα εμβολιάζονται τόσο πιο κοντά θα έρχεται και το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα», είπε ο πρωθυπουργός.

Κάνοντας έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου για το 2020, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ψηφίστηκαν 113 νομοσχέδια, δρομολογήθηκαν δεκάδες μεταρρυθμίσεις και αντιμετωπίστηκαν πρωτόγνωρες προκλήσεις στο τριπλό μέτωπο της πανδημίας, της οικονομίας, αλλά και των εθνικών θεμάτων.

Από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που βρίσκονταν στην ατζέντα του σημερινού υπουργού, ο πρωθυπουργός έκανε ειδικότερη αναφορά σε δύο νομοσχέδια για την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Το πρώτο, όπως είπε, αναβαθμίζει από τη μία τις σπουδές με την καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής, από την άλλη την ασφάλεια στα πανεπιστήμια, με την κατάργηση του αναχρονιστικού πλαισίου για το άσυλο και την ίδρυση της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. 

Επίσης, χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική την παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού, η οποία αφαιρεί γραφειοκρατία και προσθέτει αυτοτέλεια στα μουσεία. 

«Στο επίκεντρο του σχεδίου μας για το 2021 παραμένει η κοινωνία, η προστασία των πιο αδύναμων, η δημιουργία ευκαιριών σε όσους χρειάζονται», τόνισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας ειδική μνεία στο Εθνικό Σχέδιο για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο και θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2021, στη διεύρυνση των πολιτικών απασχόλησης και στη δρομολόγηση των διαδικασιών για τη δημιουργία του νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News