Πολιτική Τρίτη 22/12/2020, 12:52
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική αναταραχή με φόντο την υπόθεση της Folli Follie

«Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουν τον όμιλο, ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός» αναφέρεται σε mail που εστάλη τον Μάιο του 2018

Πολιτική αναταραχή με φόντο την υπόθεση της Folli Follie

Συνέχεια δόθηκε σήμερα στον «πόλεμο» ανακοινώσεων που πυροδότησε η έκθεση ελεγκτικής εταιρείας, στην οποία διαπιστώνεται εμπλοκή υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Folli Follie, την ώρα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα αποσπάσματα της επίμαχης αλληλογραφίας, σύμφωνα με τα οποία το θέμα φέρεται να είχε φτάσει τότε μέχρι το Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεση, που έχει μπει στο μικροσκόπιο των ανακριτικών αρχών, γίνεται αναφορά σε ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ στελέχους της Folli Follie και του μεγαλομετόχου της εταιρείας Τζώρτζη Κουτσολιότσου, σχετικά με φερόμενες συνεννοήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπάρξει ευνοϊκή μεταχείριση στην υπόθεση της εταιρείας. Σύμφωνα με το kathimerini.gr σε ηλεκτρονικό μήνυμα ανάμεσα σε διευθυντικό στέλεχος ασφάλειας της Folli Follie και τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, αποσπάσματα του οποίου ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας, περιλαμβάνεται αναφορά και στον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Κατά την ίδια πηγή, αναφέρεται ακόμη πως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τότε, κ. Γκότση, ενώ φέρεται να υπήρξε και επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής από μέλος του διοικητικού συμβουλίου (σ.σ. Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς). 

«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός. Ο κος Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κ. Γκότση και του ανέφερε την κατάσταση. Προσωπική επικοινωνία έγινε με τον Αντιπρόεδρο από τον κ. Λαζαρίδη. Είπε και ο κ. Τρουλίνος να μην βγει Ανακοίνωση και να πάμε στις 16:15 για να συζητήσουμε μαζί τους για να έχουμε μία κοινή γραμμή (αυτοί και εμείς). Ότι και να τους πουν στην επιτροπή μπορούμε να επέμβουμε» φέρεται να αναφέρει το επίμαχο mail, που εστάλη στις 9 Μαΐου 2018.

Απαντώντας σε χθεσινές ανακοινώσεις της Ν.Δ. η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε σήμερα εκ νέου τη Ν.Δ. για «συκοφαντικούς και αβάσιμους ισχυρισμούς» ενώ εξαπέλυσε βολές και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι «μεθοδεύει αντιπερισπασμούς» για να «κρύψει την παταγώδη αποτυχία του» στη διαχείριση της πανδημίας.

«Η Ν.Δ.  έσπευσε χθες να υιοθετήσει συκοφαντικούς και αβάσιμους ισχυρισμούς για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις ξεκάθαρες απαντήσεις όλων και την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη. Σε αντίθεση όμως με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αν κάποιος δεν έχει ακόμη απαντήσει, είναι η ίδια η Ν.Δ.. Αφού λοιπόν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ψήφισε και η ίδια το 2018 την επίμαχη και δήθεν σκανδαλώδη τροπολογία; Ήταν και ο κος Μητσοτάκης στο ‘νταραβερι’;» διερωτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να απαντήσει «για ποιο λόγο τον Μάιο του 2020, ως κυβέρνηση, στην κύρωση της ΠΝΠ προέβλεψε ακριβώς την ίδια παράταση για το καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών, που προέβλεπε η τροπολογία του 2018;».

«Η Ν.Δ. για άλλη μια φορά πήγε για μαλλί και θα βγει κουρεμένη. Ας έχει όμως κατά νου ο κος Μητσοτάκης, ότι όσους αντιπερισπασμούς και να μεθοδεύσει, δεν μπορεί να κρύψει τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η παταγώδης αποτυχία του στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας. Δυστυχώς, οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα του κ. Μητσοτάκη κάθε μέρα» πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παίρνοντας την σκυτάλη η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε τον ΣYΡΙΖΑ ότι «συνεχίζει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα».

«Ας αφήσει τα πολλά λόγια και ας δώσει απαντήσεις για τα στελέχη του που εμφανίζονται ως “υποστηρικτές” προφυλακισμένων επιχειρηματιών, οι οποίοι “υπερέβαλαν εαυτόν για τον όμιλο”, για “τα κονδύλια” που θα κάλυπταν τις “ανάγκες” τους, για τις “παρεμβάσεις” στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τις καθυστερήσεις, την “ευνοϊκή μεταχείριση” και την “κατάθεση” τροπολογιών στην εταιρεία πριν κατατεθούν στη Βουλή. Κι όλα αυτά φυσικά “δένουν” με το γεγονός ότι ως κυβέρνηση, “έπαιζαν καθυστέρηση” όταν ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, κάνοντας πλάτες στους επιχειρηματίες» ανέφερε η Πειραιώς στην ανακοίνωσή της για να καταλήξει: «Όσο δεν απαντούν επιβεβαιώνουν πως τα νταραβέρια με υπόδικους επιχειρηματίες και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο Folli Follie, είναι κομμάτι των δραστηριοτήτων του “μαγαζιού” ή ένα ακόμα “outsourcing”…».

Συμπληρωματικές απολογίες από τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο

Σημειώνεται πως ενώπιον των ανακριτικών αρχών έχουν κληθεί σήμερα προκειμένου να δώσουν συμπληρωματική απολογία ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του και ο γιος του Τζώρτζης.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News