Πολιτική Δευτέρα 23/05/2022, 20:32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: «Για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης»

Ερντογάν: «Για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης»

Κλιμάκωσης συνέχεια από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επιτέθηκε σήμερα με βαριές κατηγορίες στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης. Δεν θα ξανασυναντηθώ ποτέ μαζί του», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος έπειτα από το υπουργικό συμβούλιο. Οξύνοντας τους τόνους, κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία του στο Κογκρέσο. Ο Τούρκος πρόεδρος, συνέχισε την ομιλία του, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις της Τουρκίας.

Αποκαλυπτήρια νέων υποβρυχίων με αιχμές κατά γειτόνων και συμμάχων

Η Τουρκία θα έχει έτοιμα – και σε υπηρεσία – έξι από τα νέα της υποβρύχια μέχρι το 2027, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το βήμα τελετής που πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία του Γκιολτσούκ στη βορειοδυτική Τουρκία, στην επαρχία Κοτζάελι.  

Εκμεταλλευόμενος την περίσταση, ο ίδιος δεν παρέλειψε ωστόσο να αφήσει αιχμές και κατά των «γειτόνων» που «προσφέρουν καταφύγιο σε τρομοκράτες», όπως κατήγγειλε, αλλά και κατά των «συμμάχων» που «δεν στηρίζουν την Τουρκία όσο θα έπρεπε».

«Ξεκινώντας από φέτος, θα θέτουμε σε υπηρεσία ένα από τα νέα υποβρύχιά μας κάθε χρόνο και έτσι θα έχουμε προσθέσει έξι νέου τύπου υποβρύχια στο ναυτικό μας έως το 2027», δήλωσε ο Ερντογάν από το βήμα της τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα για την καθέλκυση του υποβρυχίου Hizirreis το οποίο αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία το 2023, ενώ νωρίτερα, μέσα στην χρονιά που διανύουμε, θα έχει παραδοθεί και το υποβρύχιο Pirireis, σύμφωνα πάντοτε με όσα δήλωσε σήμερα ο Τούρκος ηγέτης.

Πηγή: kathimerini

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News