Πολιτική Τρίτη 22/12/2020, 08:06
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο

Φωτ. Intime

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, αλλά και για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα συζητηθούν μεταξύ άλλων στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, που συνεδριάζει στις 11.00 υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

Επιπλέον στη συνεδρίαση θα παρουσιαστεί από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, το νομοσχέδιο για τη μετατροπή ειδικών περιφερειακών υπηρεσιών (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου) σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει ακόμη τα εξής:

  1. Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, β) Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής και γ) Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας.
  2. Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη σχετικά με την αποτίμηση του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης και την εφαρμογή των αρχών της καλής νομοθέτησης.
  3. Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο, σχετικά με την έγκριση του ενοποιημένου σχεδίου κυβερνητικής πολιτικής 2021.
  4. Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, για την προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τη θέση αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
  5. Εισήγηση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια σχετικά με τη σύσταση κυβερνητικής επιτροπής συντονισμού και διαχείρισης εμβολιασμού για τον κορονοϊό.
  6. Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, για την παράταση ισχύος της υπ’ αρ. 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου ως προς διορισμούς και προσλήψεις στον δημόσιο τομέα.

Το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου το πρωί της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου, να επισκεφθεί νοσοκομεία και δομές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News