Πολιτική Δευτέρα 21/12/2020, 19:33
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Folli Follie: Αρνούνται τα emails οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ

Folli Follie: Αρνούνται τα emails οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ

Κάθε εμπλοκή στην υπόθεση της Folli Follie αρνούνται οι πρώην υπουργοί και οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι φέρεται να προσπάθησαν να συνδράμουν τον βασικό μέτοχο Τζώρτζη Κουτσολιότσο, εν μέσω της έρευνας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με έκθεση ελεγκτικής εταιρείας, η οποία αφορούσε τα οικονομικά του Ομίλου και την ηλεκτρονική αλληλογραφία των στελεχών και των ιδιοκτητών, διαπιστώθηκε η εμπλοκή των εξής πολιτικών στελεχών: Αλέξη Χαρίτση, Αλέκο Φλαμπουράρη, Σταύρο Αραχωβίτη, Μάκη Μπαλαούρα.

Τι περιλαμβάνεται στο πόρισμα της ελεγκτικής

Το πόρισμα καταδεικνύει ότι στέλεχος της Folli Follie ενημέρωσε τον Τζώρτζη Κουτσολιότσο για το έμπρακτο ενδιαφέρον τόσο των κ.κ. Χαρίτση και Φλαμπουράκη, όσο και του κ. Μπαλαούρα, ο οποίος «υπερβάλλει εαυτόν» στις προσπάθειες να πειστεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ώστε να διευκολύνει την κατάσταση. Ειδική αναφορά γίνεται και στον κ. Αραχωβίτη.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, το εν λόγω εταιρικό στέλεχος, το οποίο απέστειλε τις ενημερώσεις στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, δεν παρέλειψε να θέσει ζητήματα οικονομικής ενίσχυσης όσων συνδράμουν για την επίλυση των προβλημάτων της εταιρείας.

Η σχετική δικογραφία έχει ήδη φθάσει στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, η οποία θα αποφασίσει να θα αποσταλεί στη Βουλή, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κουτσολιούτσος παραμένει στη φυλακή, καθώς μαζί με τον πατέρα του, Δημήτρη, κατηγορούνται ως συνιδρυτές εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, πλαστογραφία, απάτη και χειραγώγηση αγοράς.

Οι αντιδράσεις των εμπλεκόμενων προσώπων

  • Αλ. Φλαμπουράρης: «Με νέα τρομακτικά ψεύδη προσπαθούν να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εμένα προσωπικά. Αυτό που υπεύθυνα δηλώνω είναι ότι καμία σχέση δεν είχα, ούτε έχω με την υπόθεση της Folie Folie. Δεν γνωρίζω κανένα από τα πρόσωπα της επιχείρησης και καμία επικοινωνία δεν είχα με κανέναν εξ αυτών, ούτε καν εκ του θεσμικού μου ρόλου ως υπουργού Επικρατείας. Η λάσπη που προσπαθούν να μου ρίξουν θα γυρίσει πίσω σε όλους όσους το επιδιώκουν. Οι αγωγές και μηνύσεις που ακολουθούν είμαι σίγουρος ότι θα τιμωρήσουν αυστηρά τους συκοφάντες και θα λάμψει η αλήθεια».
  • Μάκης Μπαλαούρας: «Για μία ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να σπιλώσει το όνομά μου, το κόμμα μου και την πολιτική μου διαδρομή. Οι υπόνοιες και οι έωλοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί σε βάρος μου θα τεθούν στην κρίση της Δικαιοσύνης, η οποία και στο παρελθόν σε αντίστοιχες επιθέσεις με δικαίωσε. Ουδέποτε παρεμπόδισα τον έλεγχο της υπόθεσης Folli Follie. Ουδέποτε επεδίωξα οποιοδήποτε προσωπικό όφελος από οποιαδήποτε δραστηριότητα και ιδίως κοινοβουλευτική, όπως αφήνεται συκοφαντικά να εννοηθεί. Και φυσικά, ουδέποτε έλαβα ούτε μισό ευρώ με οποιοδήποτε αντάλλαγμα, όπως επίσης συκοφαντικά αφήνεται να εννοηθεί. Είναι προφανές πως κάποιοι για ακόμη μία φορά επιχειρούν με μηχανορραφίες να στήσουν αβάσιμες συκοφαντίες, με πρόσχημα δωρεές σε δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειάς μου. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εμφανίσει ως δήθεν προσωπικό μου όφελος ή προσωπική μου απολαβή, τις δωρεές ύψους 80.000 ευρώ σε ιατρικά μηχανήματα που έγιναν απευθείας στα νοσοκομεία της Ηλείας, όπως άλλωστε και αντίστοιχη δωρεά από το ίδρυμα Μαρτίνου ύψους 50.000 ευρώ και οι οποίες δεν έγιναν εν κρυπτώ αλλά τις είχα ανακοινώσει δημοσίως στο σύνολο του τοπικού Τύπου. Τα υπόλοιπα ενώπιον της Δικαιοσύνης, στην οποία και θα προσφύγω».

  • Αλέξης Χαρίτσης: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στο όνομά μου ως δήθεν «εμπλεκόμενου» στην υπόθεση της εταιρείας FOLLI – FOLLIE: Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση είχα ή έχω με την εν λόγω εταιρεία και ουδέποτε είχα επαφή με τους διοικούντες ή εργαζόμενους σε αυτή. Η οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική για το πρόσωπό μου και θα λάβει την δέουσα νόμιμη απάντηση.
  • Σταύρος Αραχωβίτης: «Με αφορμή τα περίεργα δημοσιεύματα που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες “ανώνυμες πηγές”, δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχω. Ουδέποτε είχα επαφή με κάποιο μέλος της οικογένειας των ιδιοκτητών και φυσικά ουδέποτε παρενέβην με τον οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση. Κάθε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική και δεν θα μείνει αναπάντητη».

Η ανακοίνωση της Ν.Δ.

«Τη μέρα που ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Μάκης Μπαλαούρας, οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως στελέχη της εταιρείας και συνεργάτες του προφυλακισμένου μεγαλομετόχου κι όχι ως υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος».

Η τοποθέτηση του ΚΙΝΑΛ

«Περιμένουμε να έρθει στη Βουλή ο φάκελος για να τοποθετηθούμε θεσμικά και με πληρότητα. Ήδη από το 2018 το Κίνημα Αλλαγής είχε αναδείξει στη Βουλή τις ευθύνες για την καθυστερημένη αντίδραση τόσο της τότε κυβέρνησης, όσο και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και των τραπεζών στη χρηματιστηριακή κατάρρευση της μετοχής της Folli Follie».

Διαβάστε ΕΔΩ τα επίμαχα emails

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News