Πολιτική Πέμπτη 7/04/2022, 17:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο της ΕBRD – Τι συζητήθηκε

Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο της ΕBRD – Τι συζητήθηκε

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Οντίλ Ρενό – Μπασό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή και την ελληνική οικονομία από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι πληθωριστικές πιέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη που πηγάζουν από την επακόλουθη αναταραχή στην αγορά ενέργειας.

Συζητήθηκε επίσης η συνεισφορά της EBRD, μέσω των πόρων και της τεχνογνωσίας της, στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, την αύξηση της εξωστρέφειας και τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος.

Εξετάστηκε ακόμα η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, ειδικά όσον αφορά την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της EBRD επισκέπεται τη χώρα μας για το τριήμερο 7-9 Απριλίου, με αφορμή τη συμμετοχή της στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ενώ θα συναντηθεί και με τον υπουργό και τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Τσακίρη, καθώς και τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

EBRD: Ο πόλεμος «φρενάρει» 1% το ΑΕΠ της Ελλάδας – Στο 2,9% το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News