Πολιτική Πέμπτη 7/04/2022, 08:27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζελένσκι: Στις 12.00 το μεσημέρι η ομιλία του στην ελληνική Βουλή

Ζελένσκι: Στις 12.00 το μεσημέρι η ομιλία του στην ελληνική Βουλή

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα απευθυνθεί σήμερα Πέμπτη, στις 12.00 το μεσημέρι, μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η ομιλία του αναμένεται να είναι διάρκειας περίπου 10-15 λεπτών και όπως σε όλες τις τοποθετήσεις του, σε άλλα κοινοβούλια ανά τον κόσμο, αναμένεται με ενδιαφέρον από την πλειοψηφία των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής.

Τη διαδικασία θα ανοίξει ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, με μια σύντομη προσφώνηση, ενώ θα ακολουθήσει η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα ουκρανικά, με ταυτόχρονη μεταγλώττιση. Τα θεωρεία της Βουλής των Ελλήνων θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της ομιλίας Ζελένσκι από κοινό, εφόσον δεν έχουν διανεμηθεί προσκλήσεις.

Η τοποθέτηση του στην εθνική αντιπροσωπεία, έρχεται σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο να τοποθετηθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Στόχος της συγκεκριμένης ομιλίας είναι η ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης και ενίσχυσης της διεθνούς στήριξης της Ουκρανίας, η οποία χειμάζεται από τη ρωσική εισβολή.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News