Πολιτική Παρασκευή 18/12/2020, 15:24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας για δυτ. Αττική: Διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης

Αλ. Τσίπρας για δυτ. Αττική: Διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης

«Απόδειξη της διαχειριστικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης και δείγμα της εγκληματικής αδιαφορίας σε βάρος της υγείας των πολιτών» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την κατάσταση στη δυτική Αττική.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook, «τη Δευτέρα η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν τα μαγαζιά και στη Δυτική Αττική» ενώ την Πέμπτη αποφάσισε να κλείσουν. «Δεν είχαν άραγε κανένα έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου στη περιοχή; Ή μήπως είχαν και το έκρυβαν κάτω από το χαλί;» διερωτάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνει ακόμη πως «τόσο καιρό η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων φωνάζει πως δεν έχει επαρκή επιδημιολογικά στοιχεία καθημερινά ανά περιφέρεια, ώστε να λαμβάνονται έγκαιρα αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας» και πως εδώ και ένα μήνα φορείς της τοπικής Aυτοδιοίκησης στη δυτική Αττική ζητούν μαζικά τεστ λόγω αύξησης των κρουσμάτων. «Ωστόσο, η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι δεν έδωσαν καμία σημασία» αναφέρει.

Όπως υποστηρίζει, «η διαρκής ανυπαρξία προληπτικών μέτρων και η ελλιπής αντιμετώπιση της πανδημίας στους μεγάλους εργασιακούς χώρους μετά από εννέα μήνες δεν είναι απλά λάθος, αλλά συνειδητή επιλογή».

«Συνειδητή τους επιλογή ήταν:

– Να μην κάνουν μαζικά τεστ μέσω του ΕΟΔΥ στους μεγάλους εργασιακούς χώρους.

– Να νομοθετήσουν ότι οι εργαζόμενοι που μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, είναι υποχρεωμένοι σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση του κ. Βρούτση να δουλεύουν ένα μήνα απλήρωτες υπερωρίες για να καλύψουν «τη ζημία που προκάλεσαν στην επιχείρηση».

– Να θέσουν σε αδράνεια το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και να αρνούνται εδώ και μήνες να απαντήσουν ποιοι και πόσοι έλεγχοι γίνονται.

– Να ανακοινώνουν νέα περιοριστικά μέτρα, χωρίς καμία μέριμνα για την οικονομική στήριξη των ανθρώπων που ζουν σε εκείνες τις κατ’ εξοχήν λαϊκές και εργατικές περιοχές της Αττικής» συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτησή του.

Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι για μια ακόμη φορά «βαφτίζει θύτες τα θύματα». «Πάλι φταίνε οι πολίτες και οι εργαζόμενοι. Αυτοί που συνωστίζονται στα εργοστάσια του Ασπροπύργου, στα μετρό της Αθήνας, στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, στις βιομηχανίες της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτοί που «εξαρτώνται από το μισθό τους» σημειώνει.

Ο κ. Τσίπρας ζητεί άμεσα μέτρα στήριξης, σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση στην περιοχή και μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους. «Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν σοβαρότητα, διαχειριστική επάρκεια και κοινωνική ευαισθησία. Πράγματα ξένα για μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη κρίση δημόσιας υγείας στα χρονικά με το βούρδουλα, το ψέμα και τον κοινωνικό αυτοματισμό» καταλήγει.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News