Πολιτική Κυριακή 27/03/2022, 21:34
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη στον διεθνή τηλεμαραθώνιο για την Ουκρανία

Μήνυμα Μητσοτάκη στον διεθνή τηλεμαραθώνιο για την Ουκρανία

Μήνυμα στήριξης στον ουκρανικό λαό έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω βίντεο που μεταδόθηκε κατά τον διεθνή τηλεμαραθώνιο που διεξάγεται από την Πολωνία για την Ουκρανία.

«Η Αθήνα θα συνεχίσει να στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και να υποδέχεται πρόσφυγες», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζαντας πως «για τους Έλληνες, ο πόνος των Ουκρανών είναι βαθύτατα προσωπική υπόθεση. Η Μαριούπολη, μια πόλη που πολιορκείται, είναι το σπίτι μιας μεγάλης ελληνικής κοινότητας που αριθμεί 150.000 άτομα. Η βοήθεια προς τον Ουκρανικό λαό δεν είναι ζήτημα επιλογής για τους Έλληνες. Είναι ζήτημα ανάγκης, ζήτημα αρχής».

Αναλυτικά ο κ. Μητσοτάκης είπε:

Σας μιλάω από την Αθήνα, τη γενέτειρα της Δημοκρατίας. Είμαι μια φωνή ανάμεσα σε εκατομμύρια. Φωνές ενωμένες για την Ουκρανία. Φωνές ενωμένες ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο.

Για τους Έλληνες, ο πόνος των Ουκρανών είναι βαθύτατα προσωπική υπόθεση. Η Μαριούπολη, μια πόλη που πολιορκείται, είναι το σπίτι μιας μεγάλης ελληνικής κοινότητας που αριθμεί 150.000 άτομα. Η βοήθεια προς τον Ουκρανικό λαό δεν είναι ζήτημα επιλογής για τους Έλληνες. Είναι ζήτημα ανάγκης, ζήτημα αρχής.

Για το λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε να στέλνουμε ανθρωπιστική βοήθεια και να φροντίζουμε τα παιδιά της Ουκρανίας στα νοσοκομεία μας. Για το λόγο αυτό έχουμε υποδεχτεί 15.000 Ουκρανούς πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 5.000 είναι παιδιά. Και για το λόγο αυτό θα βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ξεκινώντας από το μαιευτήριο της Μαριούπολης.

Σήμερα, όπου και να βρίσκεστε στον κόσμο, να γνωρίζετε το εξής: στη μάχη ενάντια στην τυραννία, στη μάχη για τη δημοκρατία και την αυτοδιάθεση της Ουκρανίας, η φωνή σας μετράει.

Η Ελλάδα είναι στο πλευρό σας. Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον Πόλεμο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τηλεμαραθώνιος για την Ουκρανία: Στις 18:30 από γιγαντοοθόνη στην Πλατεία Κοτζιά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News