Πολιτική Πέμπτη 3/03/2022, 22:19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπ. Υποδομών «Πρότυπες προτάσεις έργων υποδομών και άλλες διατάξεις»

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπ. Υποδομών «Πρότυπες προτάσεις έργων υποδομών και άλλες διατάξεις»

Με τη θετική ψήφο μόνο των βουλευτών της ΝΔ ψηφίσθηκε επί της αρχής και στο σύνολο, το σχέδιο νόμου για τις «Πρότυπες προτάσεις έργων υποδομών και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης το καταψήφισαν. 

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν οι υπουργικές τροπολογίες.

Ειδικότερα, η τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που αφορά ρυθμίσεις σχετικές με το Κτηματολόγιο και την κάλυψη εξόδων σε δήμους για δημόσιο internet, υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, την καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25, ενώ με «παρών» τοποθετήθηκαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. 

Η τροπολογία με ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της ΥΠΑ, τις μισθολογικές διαφορές εργαζομένων ΟΑΣΘ, την προσωρινή κυκλοφορία λεωφορείων υδρογόνου, την παράταση ισχύος σύμβασης ΥΔΥ, παράταση προθεσμίας ανάθεσης συμβάσεων προμήθειας εταιρειών Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης λόγω covid-19 και για την στελέχωση υπηρεσιών του ΟΣΕ, υπερψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ, καθώς το ΚΙΝΑΛ δήλωσε «παρών» και τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν. 

Η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών με ρυθμίσεις σχετικά με τον διορισμό πολιτών κρατών μελών στη Δημόσια Διοίκηση, πράξεις υπηρεσιακού γραμματέα υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. καθώς και την παράταση συμβάσεων σίτισης φοιτητών ΑΕΙ, υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ ενώ την καταψήφισαν Ελληνική Λύση και ΜέΡα 25.

Η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ενώ την καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.  
 
Η υπουργική τροπολογία που αφορά ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τα υδροδρόμια, υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ενώ την καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για το μεικτό κέρδος και τα μέτρα περιστολής φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας σε περιόδους κρίσης, υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 δήλωσαν «παρών».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News