Πολιτική Παρασκευή 18/02/2022, 11:37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Διεγράφη ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος

Νέα Δημοκρατία: Διεγράφη ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος

Στη διαγραφή του ευρωβουλευτή, Γιώργου Κύρτσου, προχώρησε η Νέα Δημοκρατία, οριστικοποιώντας το «διαζύγιο» των δύο πλευρών, μετά τις νέες δηλώσεις του 69χρονου πολιτικού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: 

«Mε απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει.

Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται «Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας.

Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής».

Εφεξής, επομένως, ο κ. Κύρτσος θεωρείται ανεξάρτητος βουλευτής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής, πάντως, το τελευταίο διάστημα ασκούσε δριμεία κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα σημερινά tweets:

 

 

 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Διαχωριστικές γραμμές από Μητσοτάκη

Σπήλιος Λιβανός: Η «εποποιία» τον οδήγησε στην έξοδο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News