Πολιτική Δευτέρα 14/02/2022, 11:09
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Τσίπρας: Λάθος η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω της ενεργειακής κρίσης

Α. Τσίπρας: Λάθος η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω της ενεργειακής κρίσης

Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στην αγορά ενέργειας για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση, υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς όπως τόνισε, μέσα στην πανδημία έγιναν κοσμογονικές αλλαγές, έγινε σαφές ότι δεν μπορεί η αγορά να λειτουργήσει χωρίς παρέμβαση από το κράτος, κάτι τέτοιο μπορεί να φέρει διάρρηξη κοινωνικού ιστού.

Παράλληλα όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση δεν θα προχωρούσε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω της ενεργειακής κρίσης.

Δεν θα προχωρούσαμε σε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Ερωτηθείς για την ακρίβεια, σημείωσε ότι δεν έγιναν θεσμικές παρεμβάσεις: «Εμείς δεν θα προχωρούσαμε σε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης» είπε. Είναι λάθος ο τρόπος διαχείρισης, είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν θα επανακρατικοποιηθεί η ΔΕΗ σε περίπτωση που ξαναβγεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι σε τέτοια περίπτωση η ΔΕΗ θα ανακτήσει το Δ (δημόσια) στην λειτουργία της, θα υπήρχε εντολή να «παγώσουν» τα τιμολόγια.

Αναφορικά με την στάση της κυβέρνησης είπε: «Η κυβέρνηση έχει μια αντίληψη για το πώς λειτουργεί η οικονομία αφήνουμε την αγορά να αυτορυθμιστεί και το κράτος δεν παρεμβαίνει. Αυτή είναι η αντίληψη Μητσοτάκη, αλλά δεν ξέρω αν είναι η αντίληψη της Δεξιάς, γιατί ένα κομμάτι της ΝΔ δεν ασπάζεται αυτή την αντίληψη.

Μέσα στην πανδημία έγιναν κοσμογονικές αλλαγές, έγινε σαφές ότι δεν μπορεί η αγορά να λειτουργήσει χωρίς παρέμβαση από το κράτος, κάτι τέτοιο μπορεί να φέρει διάρρηξη κοινωνικού ιστού».

Κατώτατος μισθός

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού είπε ότι δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης που δεν την θέλει, αλλά ενα λόμπι ισχυρό επιχειρηματιών που είναι προσανατολισμένοι στην αύξηση του κέρδους και στην μείωση του μισθολογικού κόστους.

«Προφανώς και θα στηρίξω αύξηση του κατώτατου στα 800 ευρώ, αν το αποφασίσει η κυβέρνηση.

Αυτό που λέω είναι πως είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε φοροελάφρυνση, αλλά αυτά που δίνει η κυβέρνηση είναι πολύ λίγα και για λίγους.

Εμείς ως κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2019 δεν προλάβαμε να προχωρήσουμε σε ελαφρύνσεις.Δεν πρόλαβε να δει ο μέσος πολίτης αλλαγή στην τσέπη του», συμπλήρωσε.

 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News