Πολιτική Κυριακή 13/02/2022, 13:29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Μέτρα 1,75 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού

Γ. Οικονόμου: Μέτρα 1,75 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια παγκόσμια πληθωριστική και ενεργειακή κρίση και η χώρα έχει διαθέσει πάνω από 1,75 δισ. ευρώ για να μετριάσει, όχι να μηδενίσει τις ανατιμήσεις. Καταλαβαίνουμε την πίεση, καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες. Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, δεν έχουμε ρίξει “λευκή πετσέτα”». 

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος το πρωί της Κυριακής μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑϊ». 

«Ό,τι μέτρο παίρνουμε πρέπει να φέρνει ουσιαστικό αποτέλεσμα σε εκείνους κυρίως που έχουν περισσότερο ανάγκη, αλλά και σε όλους για να μη διαταράσσουμε αυτή την πορεία της οικονομίας, να μη διαταράσσουμε τη δυνατότητα του παραγωγικού ιστού να αντιδρά και να προχωρά» επεσήμανε, χαρακτηριστικά. 

Για να προσθέσει ότι «τίποτα από όλα αυτά που κάνουμε δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα, την εκτέλεση του προϋπολογισμού, την πορεία της οικονομίας προς τα μπρος». «Διότι, αν πάρεις μέτρα που θα λείψουν από τα έσοδα, θα προκαλέσουν συνέπειες στο κοινωνικό κράτος, στην παιδεία, στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια, στα κοινωνικά επιδόματα». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανένα μόνον του απέναντι σε αυτές τις τεράστιες πληθωριστικές πιέσεις, που δέχεται ολόκληρος ο κόσμος. «Δεν υπάρχει Έλληνας που να έχει λιγότερο εισόδημα από αυτό που είχε το 2019. Έχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας, μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων, σε σχέση με το 2010. Υπάρχει μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση για έναν που δεν είχε ένα ευρώ εισόδημα, να έχει τώρα κανονικό μισθό;». 

Τέλος για τα φαινόμενα βίας, αφού σημείωσε ότι προκαλούν αποτροπιασμό και ανατριχίλα, ξεκαθάρισε ότι «είμαστε στο πλευρό του πολίτη και οφείλουμε ως πολιτεία να τα αντιμετωπίσουμε σε όλους τους άξονες. Και στον άξονα της καταστολής και της διαλεύκανσης των υποθέσεων, όπου η ταχύτητα με την οποία η Ελληνική Αστυνομία δρα και φέρνει αποτελέσματα, είναι πρωτόγνωρη». 

«Το είδαμε και στο εξαιρετικά αποτρόπαιο περιστατικό της δολοφονίας του νέου παιδιού στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε χρόνο-ρεκόρ οι ύποπτοι συνελήφθησαν, και βρίσκονται είτε προφυλακισμένοι είτε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Στον Ποινικό Κώδικα, που τοω ψηφίσαμε το προηγούμενο διάστημα, αυστηροποιήσαμε τις ποινές και έχει κι αυτό τα αποτελέσματά του» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Σε επίπεδα ρεκόρ η τιμή του ρεύματος – «Μη βιώσιμοι» οι λογαριασμοί

Τι πρέπει να πληρώσουμε τις επόμενες ημέρες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News