Πολιτική Πέμπτη 10/02/2022, 15:15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Κοινές οι αξίες Ελλάδας – Κροατίας για την ασφάλεια των Βαλκανίων

Μητσοτάκης: Κοινές οι αξίες Ελλάδας – Κροατίας για την ασφάλεια των Βαλκανίων

Τις κοινές αξίες που μοιράζονται Ελλάδα και Κροατία για την ασφάλεια των Βαλκανίων υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Κροάτη ομόλογό του, Αντρέι Πλένκοβιτς.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στο Ζάγκρεμπ και ευχήθηκε να επουλωθούν οι πληγές από τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Κροατία λέγοντας: «Ζήσαμε και στην Ελλάδα παρόμοιες καταστάσεις και αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες τέτοιων προκλήσεων».

«Ευχαριστώ στον Αντρέι για την ταχύτητα με την οποία υποστήριξε την Ελλάδα στις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι στέλνοντας ένα Καναντέρ» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Μοιραζόμαστε ως εταίροι με την Κροατία τις ίδιες αρχές για ένα κοινό όραμα για μια ασφαλή και ευημερούσα Βαλκανική. Η Ελλάδα έχει υποστηρίξει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Κροατίας και υποστηρίζουμε την ένταξη στη ευρωζώνη, στη ζώνη Σένγκεν και τον ΟΟΣΑ. Έχουμε ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων και χαίρομαι που ελληνικές επιχειρήσεις δρουν στην Κροατία. Η Ελλάδα και η Κροατία είναι πρωταγωνίστριες χώρες στην ανάπτυξη το 2021. Και αυτό μας επιτρέπει να μπορούμε να στηρίζουν τις οικονομίες μας απέναντι στις αυξήσεις του ρεύματος και του φυσικού αερίου».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News