ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η οικονομία στο επίκεντρο από Μάρτιο 

Η οικονομία στο επίκεντρο από Μάρτιο 

Οι χθεσινές εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών για την επόμενη φάση της πανδημίας, συμβαδίζουν απόλυτα με την βούληση της κυβέρνησης για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων και επιστροφή στην κανονικότητα. 

Χθες οι ειδικοί έκαναν το πρώτο βήμα, εισηγούμενοι άρση του περιορισμού στον αριθμό καθήμενων ανά τραπέζι (σήμερα ισχύει όριο έξι ατόμων). Εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά και η αποκλιμάκωση συνεχιστεί, τότε δεν αποκλείεται στο τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου να δούμε την άρση και των υπόλοιπων περιορισμών.  

Ο τελευταίος που αναμένεται να μπει είναι η απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Συνεπώς από τις 7 Μαρτίου και μετά δεν αποκλείεται οι περιορισμοί να αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως από τον Μάρτιο – τον πρώτο μήνα της Άνοιξης – η οικονομία θα μπει στο φουλ με στόχο την πλήρη οικονομική και κοινωνική ανάταξη.  

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως από 1η Μαίου θα  ισχύσει και η αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ νωρίτερα θα έχει ανοίξει και η τουριστική σεζόν. Τα στοιχεία αυτά συντείνουν πως το Μαξίμου παρά το γεγονός πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει ρίχνει πλέον το κέντρο βάρους στην οικονομία και την επέλαση της ακρίβειας, καθώς κυβερνητικοί αξιωματούχοι επεσήμαναν στο MR πως εκεί θα κριθούν οι επόμενες εκλογές, οι οποίες, όπως έλεγαν, θα γίνουν το 2023. 

Διαβάστε επίσης:

H εξίσωση των μέτρων στήριξης

Κορωνοϊός: Παρατείνονται τα μέτρα – Μικρή χαλάρωση στην εστίαση

87 θάνατοι – 19.618 νέα κρούσματα και 515 διασωληνωμένοι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News