Πολιτική Δευτέρα 7/02/2022, 20:25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία ο Πέτρος Δούκας

Διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία ο Πέτρος Δούκας

Τη διαγραφή του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, από μέλος της παράταξης ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, «οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης».

Οι δηλώσεις Δούκα

Σε βίντεο από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας ακούγεται να λέει: «Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…».

Κάποιοι εκ παρευρισκόμενων ακούγονται να σχολιάζουν «όποιος έλεγε καλημέρα, έπαιρνε λεφτά» και «έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά», ενώ ο δήμαρχος Σπάρτης, τότε υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, συμπληρώνει: «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% και θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι».

Ένα στέλεχος παρεμβαίνει για να επισπεύσει ο κ. Δούκας την κουβέντα για το θέμα των αποζημιώσεων από τον παγετό και τότε φαίνεται να παρεμβαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, λέγοντας ότι «αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί… και υπολειπόμεθα ότι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία». Κατά τη διάρκεια του διαλόγου, αρκετοί από τους παρευρισκόμενους ξεσπούν σε γέλια.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News