Πολιτική Δευτέρα 7/02/2022, 18:26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γιώργος Γεωργαντάς

Νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γιώργος Γεωργαντάς

Νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ορκωμοσία του νέου υπουργού ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα γίνει αύριο Τρίτη στις 13:30.

Η θέση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την οποία κατείχε μέχρι σήμερα ο κ. Γεωργαντάς, δεν θα καλυφθεί.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Σπήλιος Λιβανός παραιτήθηκε. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον κ. Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, η οποία και έγινε αποδεκτή.

Οι παραπάνω εξελίξεις δρομολογήθηκαν ύστερα από τη δημοσίευση βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο κ. Δούκας να απευθύνεται στον κ. Λιβανό και να καυχιέται για τα κατορθώματα τόσο του ίδιου όσο και της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, στην οποία διατελούσε υφυπουργός Οικονομίας.

«Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…» ισχυρίζεται ο κ. Δούκας.

«Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά» αναφέρει ένας από τους παραβρισκομένους.

«Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι» συμπληρώνει ο νυν δήμαρχος Σπάρτης.

Ο εν λόγω διάλογος έλαβε χώρα στις 2 Φεβρουαρίου του 2022, κατά τη διάρκεια σύσκεψης για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στη Σπάρτη.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News