Πολιτική Σάββατο 29/01/2022, 07:46
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση μομφής: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στη Βουλή

Πρόταση μομφής: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στη Βουλή

Στις 10 το πρωί θα συνεχιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ σε συζήτηση που είχε χθες το απόγευμα με πολλούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο εντευκτήριο της Βουλής.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πόλωση και η Νέα Δημοκρατία «δεν θα του κάνει τη χάρη».

Μ. Βορίδης (Υπ. Εσωτερικών): Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας στην αγωνία του μην γίνει τρίτο κόμμα

«Ξέρετε το αποτέλεσμα της Κυριακής. Ξέρετε ότι η Κ.Ο. της ΝΔ θα είναι συμπαγής και θα δώσει την εμπιστοσύνη της στη κυβέρνηση. Την Κυριακή το βράδυ θα πάρετε την απάντηση σας». Με αυτή την καταληκτική αναφορά προς το ΣΥΡΙΖΑ, έκλεισε την ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτικό αντικείμενο σε σχέση με την κυβέρνηση αλλά έχει σχέση με την υπαρξιακή αγωνία του να μην γίνει τρίτο κόμμα.

«Γιατί το κάνετε; Ο αρχηγός σας, από χαρισματικός και εξαίρετος νέος ηγέτης, με λαμπρό μέλλον, το παιδί της Αριστεράς, είναι σήμερα ηττηθής τρεις φορές, επί 2,5 χρόνια, με διψήφια διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Και τώρα με τις δημοσκοπήσεις αγωνιά μη βγει η επόμενη και τον δείχνει τρίτο κόμμα και είπε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης. «Είναι μια πολιτική κίνηση που δεν έχει καμία προστιθέμενη αξία ούτε πολιτικό περιεχόμενο», ανέφερε ο κ. Βορίδης ενώ υπογράμμισε ότι για τη ΝΔ είναι ένα δώρο γιατί για μια ακόμα φορά θα δοθεί η δυνατότητα στον λαό να κάνει σύγκριση τι έκανε η σημερινή κυβέρνηση και τι η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήσασταν 4,5 χρόνια στην κυβέρνηση! Κυβέρνηση της Αριστεράς που έπρεπε να διοικήσει ένα ταξικό και διαπλεκόμενο κράτος που υπηρετεί τα συμφέροντα των ολιγαρχών. Ήρθατε για να τα αλλάξετε και στα 4,5 χρόνια πόσους νόμους φέρατε και τι περιεχόμενο είχαν; Ο ριζοσπάστης ΣΥΡΙΖΑ και η επαναστατική του ορμή στη διοικητική μεταρρύθμιση εξαντλήθηκε σε 3 νόμους! Κινητικότητα, μητρώο στελεχών και αλλαγή αξιολόγησης και ένα νόμο για ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ που ποτέ δεν εφαρμόστηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα νομοσχέδια για την καινούργια αξιολόγηση, τη στοχοθεσία, τον κώδικα ιθαγένειας, και τον ενιαίο κώδικα αυτοδιοίκησης.

Ακόμα, ο υπουργός Εσωτερικών επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο στη ΝΔ για θεσμικά ζητήματα», συμπληρώνοντας ότι το προνόμιο για στημένες σκευωρίες εναντίον πολιτικών του αντιπάλων και για κατάχρηση εξουσίας και επεμβάσεις στη δικαιοσύνη είναι μόνο δικό του και δεν υπάρχει προηγούμενο ιστορικό στην Ελλάδα.

Έφη Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση είναι μια ομάδα πολιτικών σε αποδρομή

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προ καιρού παραιτηθεί, και κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει, είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, στην ομιλία της επί της πρότασης δυσπιστίας. Η κυβέρνηση δεν θεωρεί τον εαυτόν της υπεύθυνο σχεδόν για τίποτα, δεν τον θεωρεί αρμόδιο για την ασφάλεια των πολιτών, είναι μια κυβέρνηση από καιρό παραιτημένη. Δεν είναι μια κυβέρνηση αλλά είναι μια ομάδα πολιτικών σε αποδρομή, και μια τέτοια συνθήκη, είναι επαρκής λόγος για προκήρυξη εκλογών τόνισε η κα Αχτσιόγλου: “Μια τέτοια συνθήκη δεν αξίζει στους πολίτες αυτής της χώρας, με έναν πρωθυπουργό που σε κάθε πρόβλημα εξαφανίζεται, με μια κυβέρνηση, που οι επιτελείς της ή σωπαίνουν ή φωτογραφίζονται ως μοντέλα του χιονιά, επιβεβαιώνοντας μια τεράστια απόσταση από την κοινωνική πραγματικότητα”.

Αναφερόμενη στην ομιλία του υπουργού Εργασίας, είπε, τι να περιμένει κανείς, όταν ακούσαμε τον κ. Χατζηδάκη να μιλά για εργασιακά δικαιώματα, και ιδίως για τους εργαζόμενους σε υπερωρίες, Ο άνθρωπος που θεσμοθέτησε την απλήρωτη εργασία, νομιμοποίησε τις απλήρωτες υπερωρίες, κατάργησε τη δήλωση της υπερεργασίας και έβαλε εργαζόμενους να εργάζονται μια επιπλέον ώρα την ημέρα, χωρίς αυτό να δηλώνεται και να πληρώνεται. Μιλά εδώ για εργασιακά δικαιώματα και λέει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί πρόταση μομφής. Δεν πειράζει κ. Χατζηδάκη, το καταλαβαίνει ο κόσμος της εργασίας, είπε η κα Αχτσιόγλου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News