Πολιτική Τετάρτη 14/10/2020, 12:19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγκυρα: Ξεκινάει έρευνες το Ορούτς Ρέις

Tην έναρξη των ερευνών από το Ορούτς Ρέις ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ, ενώ η Αθήνα παρακολουθεί τις κινήσεις του τουρκικού πλοίου και ετοιμάζεται να θέσει το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη.

«Το Ορούτς Ρέις έφτασε στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου όπου θα δραστηριοποιηθεί. Οι δοκιμές ξεκίνησαν χθες και σήμερα αρχίζουμε να λαμβάνουμε τα πρώτα αποτελέσματα από τους σεισμικούς ελέγχους» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αρνήθηκε να σχολιάσει την παραπάνω δήλωση που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ότι το ερευνητικό σκάφος έφτασε χθες στο σημείο των ερευνών και σήμερα αρχίζει έρευνες. «Δε θα σχολιάζουμε κάθε δήλωση Τούρκου αξιωματούχου… Ακολουθούμε τη σταθερή μας πολιτική με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με βάση και το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής. Η σταθερή μας θέση είναι η καταδίκη των παρανόμων ενεργειών και η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη πως η ελληνική κυβέρνηση «κάνει κάθε ενέργεια για να καταδείξει την τούρκικη παραβατικότητα» και πως «στο επιχειρησιακό πεδίο θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News