Πολιτική Παρασκευή 21/01/2022, 18:34
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση χάκερς στο email της Βουλής

Επίθεση χάκερς στο email της Βουλής

Τη σοβαρότητα περιστατικού ηλεκτρονικής «πειρατείας» με κατ’ αρχήν στόχο λογαριασμούς στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ελληνικού Κοινοβουλίου, ερευνούν οι αρμόδιες αρχές και η Διεύθυνση Πληροφορικής της Βουλής.

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση που έγινε σήμερα το απόγευμα, το ύποπτο περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι. «Στις 20 Ιανουαρίου 2021 μεσημβρινές ώρες η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP».

Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η κακόβουλη προσπάθεια, «διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό».

Οι έρευνες, όπως πιθανολογείται, εστιάζουν κυρίως σε αυτή την πρώτη φάση, στο να διαπιστωθεί αν και σε ποιο εύρος υπήρξε διαρροή στοιχείων από βουλευτές, ή εργαζόμενους -εκείνους, με αλλά λόγια, που κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Κοινοβουλίου. Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News