Πολιτική Κυριακή 19/12/2021, 16:42
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Marc: Στο 15,2% το ΚΙΝΑΛ – Μεγαλώνει το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Marc: Στο 15,2% το ΚΙΝΑΛ – Μεγαλώνει το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έφερε άμεσα θετικά αποτελέσματα για το κόμμα της Κεντροαριστεράς, καθώς τελευταία δημοσκόπηση της Marc, εμφανίζει το ποσοστό του να έχει κάνει άλμα στο 15,2%, έναντι 9% τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα η έλευση του κ. Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, τον έφερε στη δεύτερη θέση ως του πιο κατάλληλου για την πρωθυπουργία πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκθρονίζοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πλέον βρίσκεται στην τέταρτη θέση, πίσω από τον αρχηγό του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σύμφωνα με την έρευνα της Marc για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος», η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται με μια μικρή υποχώρηση σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, ωστόσο η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ακόμη περισσότερο καθώς το κόμμα της αντιπολίτευσης έχασε 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, πέφτοντας από το 21,7% στο 19,2%.

Έτσι με το ποσοστό της ΝΔ στο 33% από 33,6% ένα μήνα νωρίτερα η διαφορά των δύο κομμάτων διευρύνθηκε στις 13,8 ποσοστιαίες μονάδες, από τις 11,9 μονάδες, ποσοστό που επιβεβαιώνει το ξεκάθαρο προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος στην προτίμηση των πολιτών.

Η ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ με το άλμα του ΚΙΝΑΛ, έχει φέρει το δεύτερο σε απόσταση 4 ποσοστιαίων μονάδων, όταν πριν από έναν μήνα η διαφορά τους διαμορφωνόταν στο 12,7%.

Δημοσκόπηση Marc: Στο 15,2% το ΚΙΝΑΛ – Μεγαλώνει το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ-1

Αναφορικά με τον πιο κατάλληλο για τη θέση του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την αποδοχή κάτι περισσότερο του ενός στους δύο Έλληνες με ποσοστό 52,1%, ενώ σε σχετικά κοντινή απόσταση με λιγότερες από 4 μονάδες και 46,4% ακολουθεί πλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Την τρίτη θέση με ποσοστό 31,8% καταλαμβάνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας και την τέταρτη θέση ο Αλέξης Τσίπρας με 30,2%.

Δημοσκόπηση Marc: Στο 15,2% το ΚΙΝΑΛ – Μεγαλώνει το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ-2

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΚΙΝΑΛ: Συμπεράσματα και ερωτήματα μετά τη νίκη Ανδρουλάκη

ΚΙΝΑΛ: Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Ο Μητσοτάκης και οι κεντρώοι

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News